Гордост за България: За първи път на Голгота беше отслужен

...
Гордост за България: За първи път на Голгота беше отслужен
Коментари Харесай

Иван Ченчев в Йерусалим: В каквото и сложно време да живеем – българското общество вярва на медиите

Гордост за България: За първи път на Голгота беше отслужен молебен на български език

“Българските медии постоянно са били проводници на взаимовръзката сред българските общности по света. ” Това съобщи в приветствието си към участниците в 17-ата Световна среща на българските медии ръководителят на Комисията по културата и медиите в 48-ото Народно събрание Иван Ченчев. Срещата се проведе  в Израел, проведена от Българска телеграфна организация.

“Знам какъв брой е значимо за българските общности да четат, да пишат, да се вълнуват дружно в едно общо българско издание надалеч зад граница и знам какъв брой е мъчно за тези издания да съществуват. Но все пак те са посланици и са призвани да носят и да разпространяват българските просвета, обичай, нематериалност ”, акцентира Иван Ченчев.

По думите му тази активност се разраства и с помощта на генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите акцентира, че е имал опция да участвам и на някои от предходните срещи на българските медии. “Знам какъв брой доста истини се споделят на тези срещи и с каква упоритост тръгваме, излизаме отсам към действителния живот и всекидневието, което за жалост става все по-трудно за всички ”, добави Иван Ченчев.

Той беше безапелационен, че вратите на комисията са отворени – с цел да се чуе гласът на всеки, който е представител на българските медии, всеки, който работи в този бранш. За да може освен да се слагат проблемите, а и да намират отговор въпросите, решения на тези проблеми. “Уверявам ви, че по този начин ще работим ”, акцентира Иван Ченчев.

По думите му в каквото и комплицирано време да живеем, изключително в областта на информацията, на медиите българското общество има вяра. “Знам и съм уверен, че те осъзнават тази отговорност и ще не престават да работят за това – да споделят истината, за която са призвани, само че и да разпространяват просвета, нематериалност, българщина ”, уточни в приветствието си ръководителят на парламентарната комисия по просвета и медии.

Иван Ченчев благодари за прелестната организация на срещата в Йерусалим, за невижданото и нечувано до момента събитие през вчерашния ден – за първи път на Голгота беше отслужен молебен на български език. “България през вчерашния ден е видяла представители на нейната страна на едно от най-светлите места на земята и се е гордяла с тях ”, добави Иван Ченчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР