Гордана Янкуловска, която беше осъдена на четири години затвор по

...
Гордана Янкуловска, която беше осъдена на четири години затвор по
Коментари Харесай

Бивш македонски вътрешен министър влезе зад решетките

Гордана Янкуловска, която беше наказана на четири години затвор по делото " Танк ", към този момент е е в пандиза Идризово, потвърдиха за Министерство на вътрешните работи пред медиите край Вардара..

Бившият министър на вътрешните работи Януловска досега е изчерпала всички законови средства, с цел да отсрочи изтърпяването на присъдата си по делото " Танк ".

Решението за изтърпяване на присъдата е след отменяне на настояването на Янкуловска, изпратено до Върховния съд за изключително разглеждане на решението на Апелативния съд в Скопие по случая на противозаконна покупка на мерцедес „ С-600 " в размер на 600 хиляди евро.

Лимузината беше купена по искане на тогавашния министър председател Никола Груевски.

Освен Янкуловска по това дело за отговорни бяха приети и Джоко Поповски (който към този момент излежава присъдата си в затвора) и Никола Груевски, който сега се радва на гостоприемството на Унгария, откакто избяга от районен съд Македония. Неговата присъда е две години затвор.

В същото време против Янкуловска в Наказателния съд Скопие сега има още две каузи за „ корист със служебното състояние ". Изходът от тези каузи е неразбираем. Но в случай че бъде приета за отговорна по тях, някогашната вътрешна министърка може много време да гледа небето „ на квадратчета " през решетките на пандиза.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР