Гората.бг, ще подари 12 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета

...
Гората.бг, ще подари 12 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета
Коментари Харесай

Гората.бг, ще подари в неделя 12 000 дръвчета на врачани

Гората.бг, ще подари 12 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Враца и района, като ги раздава непосредствено на всеки искащ.

" Ще подаряваме плодни - кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, облачински вишни, ябълки (подложка), череша (махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни липи, явори, люляци, бряст и други

От 10:30 ч. Ви чакаме на централния площад " Христо Ботев ", елементарно ще ни познаете.

Този сезон засаждаме още 1 милион дървета, за 5 месеца! ", осведомиха от организацията.

С активността си Гората.бг продължава да преследва огромната си цел-общо 5 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци, досега са засаденинад 3 милиона.

Организаторите разясняват: " Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! И ще създадем Враца и района по-зелени, красиви и чисти.

Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 1,5 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите и орехите са непосредствено плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

Ще получите указания за предпазване, засаждане и грижа. Ще бъде качена и тук в събитието ".

Всеки участник в проявата ще може да получи колкото дръвчета желае -10, 20, 50 или колкото можетда засади.

С присъединяване в акцията Вие сте се съгласили, че:
1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подобаващи за дървесния тип места, съобразявайки се с наредбите на Закона за биологичното многообразие, Закона за предпазените територии, Закона за горите и всяко използвано законодателство, включително и общински наредби за градска среда.
2. Ще положите оптималната грижа, за оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
3. По никакъв метод няма да продавате предоставените дръвчета.
4. При опция ще споделите фотоси от засаждането/развитието на дръвчетата непосредствено в нашата група: Гората.бг - група.
6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на донора и ще носите отговорност за техните дейности или бездействия като за свои.
7. Ще ни информирате навреме за всичко значимо, което би могло да докара до нарушение на закона, положителните практики или ще нанесе щета на биоразнообразието, природата или хората.
8. Ваши фотоси и снимки/видеа с Вас от събитието по разпределяне и следващо засаждане, могат да бъдат споделяни в обществените мрежи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР