Google стартира инициатива за изкуствен интелект в Европа, като обяви

...
Google стартира инициатива за изкуствен интелект в Европа, като обяви
Коментари Харесай

Google отпуска €25 млн. за обучение по изкуствен интелект в Европа

Гугъл започва самодейност за изкуствен интелект в Европа, като разгласи финансиране в размер на 25 млн. евро в поддръжка на образованието по технологията. 

Мултинационалният софтуерен колос съобщи, че ще стартира с отпущането на 10 млн. евро, предоставяйки на европейците нови умения, " с цел да не останат по-назад ".

Гугъл търси кандидатури от организации, с цел да помогне да се доближи до тези, които могат да имат най-голяма изгода от образование, съсредоточавайки се " уязвими и необслужвани общности ".

Инициативата е в партньорство с основаната в Обединеното кралство фондация Centre for Public Impact, оповестява Euronews.

" Европа може да бъде водеща в потреблението на изкуствения разсъдък за основаване на мощна и обективна стопанска система - с по-продуктивни промишлености, по-смислена работа и доста нови типове работни места ", написа Мат Бритин, президент на Гугъл за Европа в блога си.

" Искаме да изиграем своята роля в укрепването на работната мощ в Европа, като поддържаме хората в процеса на смяна, тъй че всички да могат да извлекат изгода. "

През 2015 година Гугъл започва акция, в границите на която 12 милиона души в Европа бяха подготвени на цифрови умения, допълват от компанията.

Тази нова " AI Инициатива за благоприятни условия " ще включва и стратегии за развиване на започващи предприятия в Европа, Близкия изток и Африка.

" AI има голям капацитет да промени света към по-добро. И въпреки всичко проучванията демонстрират, че изгодите от него могат да задълбочат съществуващите неравенства - изключително във връзка с икономическата сигурност и заетостта ", съобщи Ейдриън Браун, изпълнителен шеф на Centre for Public Impact.

" Тази нова стратегия ще помогне на хората в цяла Европа да развият своите познания, умения и убеденост във връзка с технологията, като подсигурява, че никой няма да бъде зарязан. "

Европейската комисия желае 80% от популацията на Европейски Съюз да има съществени цифрови умения до 2030 година, показва Euronews.

По данни на Евростат към 56% от хората сред 16 и 74 години имат " съществени общи цифрови умения ", като разликите сред страните от Европейски Съюз са огромни.

Докато в Нидерландия и Финландия над 80% от хората имат съществени цифрови умения, в Румъния това са едвам 28%, а в България – 36%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР