Google ще намали разходите на служителите си като част от

...
Google ще намали разходите на служителите си като част от
Коментари Харесай

Google ще намали разходите си за лаптопи, фитнес и дори за телбод за служители

Google ще понижи разноските на чиновниците си като част от актуализирана многогодишна икономическа тактика, заяви финансовият шеф на компанията Рут Порат в корпоративен бюлетин. В съпътстващите документи се споделя, че ще бъдат понижени разноските за спорт на чиновниците, телбоди и тиксо, както и честотата, с която ще се подменят служебните преносими компютри, оповестява CNBC.

За 2023 година компанията има за цел да " реализира дълготрайни икономии посредством ускорение и повишение на успеваемостта ", сподели Порат. Главният финансов шеф добави, че компанията е подхванала сходни ограничения по време на финансовата рецесия от 2008 година, когато разноските на Гугъл са нараствали по-бързо от приходите и се е наложило да усъвършенства потреблението на оборудването си, да понижи вложенията в недвижими парцели, да редуцира бюджетите за кафенета и кухненски боксове и разноските за мобилни телефони, както и да отстрани дъщерното си сдружение за хибридни коли.
-->
Сред новите ограничения е и намаляването на разноските за съоръжение: преносимите компютри, настолните компютри и мониторите ще бъдат подменяни по-рядко, а чиновниците ще получават " по дифолт " хромбуци, създадени от самата Гугъл, макар че до момента можеха да разчитат на Apple MacBook. Освен това служителят няма да може да разчита на възобновяване на разноските за закупуване на телефон, в случай че компанията разполага с налични устройства. Закупуването на всяко устройство на цена 1000 $ или повече ще изисква утвърждение от управител най-малко на директорска позиция, даже в случай че еквивалентното устройство не е налично в корпоративния инвентар.

Разходите за писалищен материали също са понижени - телбодите и тиксото към този момент не се доставят в офисите, а чиновниците могат да ги изискат на рецепцията. Намаляват се и други разноски: стратегиите за хранене, извършения, масаж и превоз са били създадени, когато чиновниците са идвали в офиса пет дни в седмицата. " Сега, когато множеството от нас идват три дни в седмицата, забелязахме, че съотношението сред предложение и търсене не е синхронизирано: в понеделник печем прекалено много кексчета, рейсовете возят единствено по един пасажер, а в петък следобяд се оферират курсове по йога, когато хората евентуално работят от у дома ", се споделя във вътрешен документ на Гугъл. Така кафенето в понеделник и петък евентуално ще бъде затворено, както и някои други обекти, които са " незадоволително употребявани " заради хибридния график. През януари стана ясно, че 27 масажисти единствено в Калифорния са били наранени от съкращения в Гугъл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР