Google предупреди, че администрацията на Тръмп рискува да компрометира националната

...
Google предупреди, че администрацията на Тръмп рискува да компрометира националната
Коментари Харесай

Google предупреди САЩ, че забраната за Huawei е риск за националната сигурност

Гугъл предизвести , че администрацията на Тръмп рискува да компрометира националната сигурност на Съединени американски щати , в случай че продължи с обширни ограничавания на износа на Huawei , защото софтуерният колос се стреми да продължи да работи с китайската компания ., оповестява Financial Times.

Висши ръководители в Гугъл упорстват американските управляващи да ги освободят от възбрана за експорт за Huawei без лиценз .

Усилията на Вашингтон да блокират Huawei ескалираха предишния месец , когато администрацията на Тръмп сложи компанията в своя " черен лист " , което не разрешава на американските компании да търгуват с компанията , в случай че нямат лиценз.

Администрацията разгласи възбраната, откакто комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай се сринаха и провокираха митинги от страна на някои от най-големите американски софтуерни компании , които се опасяват, че могат да пострадат.
 Huawei стартира да създава 5G мрежи в Русия
Huawei стартира да създава 5G мрежи в Русия

Сделката евентуално ще даде известно облекчение на компанията

В частност Гугъл се притеснява, че не би било разрешено да актуализира операционната си система Android на смарт телефоните на Huawei , което би предиздвикало китайската компания да създаде своя лична версия на софтуера .

Гугъл твърди, че модифицираната версия на Android на Huawei ще бъде по-податлива на хакване , съгласно хора. Huawei съобщи, че ще може да създаде лична операционна система " доста бързо ".

" Гугъл твърди, че като спре да работи с Huawei, Съединени американски щати рискуват да основат два типа операционна система Android: истинската версия и хибридната. Хибридът евентуално ще има повече неточности в него, в сравнение с Гугъл, и по този начин може да изложи телефоните на Huawei на по-голям риск от хакери, не на последно място от Китай ", оповестява източник осведомен със обстановката.
 Huawei е инструмент на китайското държавно управление, предизвести Помпео
Huawei е инструмент на китайското държавно управление, предизвести Помпео

Те са надълбоко свързани. Това е нещо, което мъчно се схваща от американците

От години Вашингтон е угрижен, че телекомуникационното съоръжение , продавано от Huawei, може да бъде употребявано от Пекин за хакерство. Но откакто Тръмп стана президент, тези опасения излязоха на напред във времето.

Миналия месец администрацията на Тръмп разгласи нов набор от ограничения, ориентирани към китайската компания . Те включват даване на пълномощия за Министерството на търговията да забрани на Huawei да продава 5G съоръжение в Съединени американски щати , както и обща възбрана за американските компании, продаващи продуктите си на китайската група.

След налагането на възбраната Гугъл спря бизнеса с Huawei , като прекъсна евентуалните актуализации на Android. Оттогава администрацията даде 90-дневен гратисен интервал за фирмите да се приспособят .

През последните няколко седмици високопоставени чиновници на Гугъл се обърнаха към комерсиалния отдел с молба или за друго удължение, или за освобождение от възбраната . По този метод тя се причисли към групи, представляващи огромните производители на микрочипове в Съединени американски щати, като Qualcomm , които също са загрижени за въздействието, което възбраната ще има върху техния бизнес .
 Huawei лимитира производството
Huawei лимитира производството

Санкциите на Съединени американски щати удрят по софтуерния колос

Представител на министерството съобщи, че Бюрото за индустрията и сигурността постоянно дава отговор на " запитвания от компании по отношение на обсега на регулаторните условия ", с цел да " подсигурява спазването от страна на частния бранш " с контрола на износа.

" Това не е нещо ново за тази администрация, нито тези полемики оказват въздействие върху дейностите на правоприлагащите органи . Най-важният приоритет на министерството и бюрото остава отбраната на сигурността на нашата страна ", изяснява представител на администрацията.

Според Гугъл, " сходно на други американски компании, ние се ангажираме с Министерството на търговията, с цел да подсигуряваме, че ние изцяло съблюдаваме неговите условия и краткотраен лиценз. Нашият фокус е отбраната на сигурността на потребителите на Гугъл върху милионите съществуващи Huawei телефони в Съединени американски щати и по целия свят . "
 Съединени американски щати употребяват държавната си власт, с цел да санкционират бизнеси, недоволства Китай
Съединени американски щати употребяват държавната си власт, с цел да санкционират бизнеси, недоволства Китай

Пекин също по този начин не поддържа износа на ограничаващи ограничения от страна на Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР