Google показа как ще се съобрази с европейските закони след

...
Google показа как ще се съобрази с европейските закони след
Коментари Харесай

Google ще подканва европейците да изполват друг браузър и търсачка

Google сподели по какъв начин ще се съобрази с европейските закони след наложената санкция от €4,34 милиарда. Технологичният колос бе упрекнат от Брюксел, че злоупотребява с преобладаващото си състояние на пазара.

Съвсем скоро потребителите на мобилната операционна система Android ще видят на телефоните си два екрана, с които Гугъл ги подканва да конфигурират и други браузъри и търсачки, с изключение на Гугъл Chrome и Гугъл Search.

Обвинението на Брюксел бе точно, че Гугъл не дава избор на потребителите, а им дава личните си артикули, което ѝ носи спомагателни доходи. По сходен метод преди години бе санкционирана и Microsoft, откакто не показваше ясно на потребителите, че могат да изберат и различен браузър, с изключение на вградения Internet Explorer.

Екранът с избора ще се появи при първо отваряне на магазина Гугъл Play след скорошно обновяване. Първият ще дава избор от няколко приложение за търсене, определени по известност и подредени в инцидентен ред. На втория, по същия метод, ще има избор от браузъри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР