Google обяви, че ще започне да блокира тежките реклами в

...
Google обяви, че ще започне да блокира тежките реклами в
Коментари Харесай

Google Chrome ще блокира тежките реклами

Google разгласи, че ще стартира да блокира тежките реклами в Chrome поради натоварването, което те оказват върху процесора, бързината и цялостното показване на браузъра, както и живота на батерията на устройството. Това съобщи Softpedia.

Гугъл изяснява, че тези тежки реклами могат да злоупотребяват със систематични запаси, без даже потребителят да знае за това. В някои случаи те се употребяват за " копаене " на криптовалута или просто са неприятно усъвършенствани. Именно поради това, Гугъл към този момент не желае те да се демонстрират при сърфиране Chrome. За задачата браузъра ще стартира да лимитира ресурсите, които една реклама може да употребява.

„ За да запазим батериите и мобилния трафик на данни на нашите консуматори и да им осигурим положително преживяване в мрежата, Chrome ще ограничи ресурсите, които реклама или банер могат да употребяват, като зададем пределни прагове. Когато те бъдат превишени, проблематичният iframe ще се заменя с празен програмен прозорец, който ще осведоми потребителя, че на това място е имало реклама, която изразходва прекомерно доста систематични запаси ", споделя Гугъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР