Google и тайванския производител на чипове MediaTek обявиха официално, че

...
Google и тайванския производител на чипове MediaTek обявиха официално, че
Коментари Харесай

Кои са най-достъпните AI чипове за телефони

Google и тайванския производител на чипове MediaTek оповестиха публично, че мобилните процесори Dimensity 9300 и Dimensity 8300 са усъвършенствани за езиковия модел Gemini Nano. Това е огромен пробив в областта на генеративния изкуствен интелект и носи в себе си сериозна поръчка за по-достъпни AI смарт телефони.

В момента при портативните устройства разновидностите бяха единствено два:
Използвате онлайн платформа като ChatGPT, Гугъл Gemini или Microsoft Copilot - те всички са мощни, само че изискват връзка с Мрежата, носят със себе си някои терзания за сигурността на данните и няма по какъв начин да се интегрират надълбоко във функционалностите на смарт телефона. Избирате някой смарт телефон от Гугъл Pixel 8 и Samsung Galaxy S24 сериите, на които само досега работеше дребният модел Гугъл Gemini Nano - това са флагмани, които също така не са по усета на всеки като хардуер, потребителски интерфейс и така нататък
Сега с отварянето към смарт телефони с процесори MediaTek изборът за потребителите се усилва доста: Dimensity 8300 е подобаващ за класа на т.нар " убийци на флагмани ", до момента в който 9300 е от топ клас. Което е по-важно в тази ситуация, чиповете се употребяват от доста и разнообразни производители и по този начин потребителите не би трябвало да сменят обичаната си марка поради AI.
 Гугъл Gemini: Ще детронира ли ChatGPT и MS Copilot
Гугъл Gemini: Ще детронира ли ChatGPT и MS Copilot

Онлайн колосът обнови своето AI портфолио

Тепърва ще има по-мощни модели

Докато Гугъл усилват броя на устройствата с Gemini изкуствен интелект, в компанията чакат съществено развиване в сферата през идващите месеци.

" Gemini Nano се оправя на нивото на нашите онлайн модели от преди по-малко от година. Можеш да направиш доста с тези дребни версии на моделите, които работят локално. Ако следваме тази траектория, някои от нещата, които трябваше да вършим посредством " облака " през идната година ще са непосредствено в устройството - без потребност от връзка и от абонамент ", разяснява пред CNBC вицепрезидентът по ръководството на продуктите в подразделението на Гугъл Pixel Брайън Раковски.
 Гугъл влага €25 милиона в Европа за образование на хора да употребяват изкуствен интелект
Гугъл влага €25 милиона в Европа за образование на хора да употребяват изкуствен интелект

Наскоро Гугъл разгласи, че ще влага 1 милиард $ в построяването на център за данни отвън Лондон

Гугъл оповестиха и нови отворени модели - Gemma 2B и Gemma 7B, които могат да работят локално и да се модифицират.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР