Google даде вече така дълго чакания старт на своята клауд

...
Google даде вече така дълго чакания старт на своята клауд
Коментари Харесай

Google планира интеграция на Steam в хромбуците

Google даде към този момент по този начин дълго чакания старт на своята клауд гейминг услуга Stadia, разкривайки и част от устройствата, с които ще работи услугата и условията за нея. Тези дни пристигна и любопитна детайлност, която евентуално в допълнение разкрива проектите на компанията освен за Stadia, само че и на полето на гейминга изобщо.

В края на предходната седмица Android Police разгласява изявление с Кан Лиу, шеф на продуктовото ръководство за Chrome OS, в което той разкрива, че компанията е влезнала в контакт не с кого да е, а с Valve за интеграцията на Steam в хромбуците, бюджетните преносими компютри, доставяни с триумф от Гугъл. Chrome OS съставлява Линукс план на Гугъл и както Дейвид Ръдок от медията припомня, сега също може да се конфигурира в Chrome OS клиента на Steam, само че това не е поддържано автоматизирано, а с потреблението на софтуерния пласт на Crostini Linux, като представянето на игрите е проблематично, дори и спрямо това на потреблението на Steam с други Линукс дистрибуции. Проблем наподобява и това, че в действителност хромбуците не разполагат с поддръжката на съществени графични процесори, които да дават отговор на условията на съвременна видеоигра. Лиу счита, че това ще се промени скоро: да вземем за пример с появяването на хромбуци от AMD. Той показва, че игрите съставляват най-голямата категория като наличие, което се смъква в Play Store от притежателите на преносимите компютри на компанията и прибавянето на поддръжка на Steam е разумна последваща стъпка в удовлетворяването на желанията на техните консуматори.

А дали хромбуците няма да станат едно от флагманските устройства за Stadia, а Valve техен сътрудник, от което да се облагодетелстват и двете компании? Известно е, че два огромни издателя, като EA и Ubisoft, които имат свои лични цифрови магазини са сътрудници на Гугъл в Stadia, а прибавянето на Steam като сътрудник тук би било страхотна вест за геймърите. И една сходна договорка би била „ win-win “ обстановка и за двете компании: Гугъл ще продават услугата (Stadia) и хардуера (в случая хромбуците), а Valve ще доставят наличието посредством своя магазин.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР