Google анонсираха промени в клиентските предложения към своите облачни клиенти,

...
Google анонсираха промени в клиентските предложения към своите облачни клиенти,
Коментари Харесай

Google прави по-лесно управлението на виртуални машини в облака си

Google анонсираха промени в потребителските оферти към своите облачни клиенти, които ще разрешат те да откриват и ръководят по-лесно и гъвкаво виртуалните машини, които употребяват.

Това ще стане факт, с помощта на новото предложение в Гугъл Compute Engine, наречено „инстанционни темплейти“ (instance templates). Посредством тях, сътрудниците и клиентите на компанията ще могат да основават и употребяват виртуални инстанции, направени по авансово направени шаблонни модели. Освен това, те ще могат да вършат и промени по тях, съобразено със характерните им потребности. Друго ново предложение е те да резервират своите лични конфигурации и по този начин да основават нови „виртуални шаблони“. В своята същина, темплейтите съставляват апликационно-програмни интерфейси, които могат да се употребяват за определяне на настройките на виртуалните машини, като дискова настройка, вид на машината, тип на операционната система и други

„Представете си, че поддържате виртуална машина като част от вашето уеб приложение и към този момент се придвижвате от разработка към продукция. Вече може да конфигурирате вашата инстанция тъкмо по метода, по който вие желаете, а по-късно да запазите конфигурацията под формата инстанционен темплейт“, споделя София Янг, продуктов управител в Гугъл.

Последното изобретение е ориентирано към произшествия, свързани със инцидентното заличаване на виртуалните облици. С новата характерност тук админите ще могат авансово да означават авансово дейности, които могат да доведат до инцидентното заличаване на VM инстанциите. Гугъл споделят, че новите характерности към този момент са налични за експериментиране, въпреки и някои от тях да са към момента в тестов етап.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР