Голямото вълнение в началото на всяка учебна година разбира се

...
Голямото вълнение в началото на всяка учебна година разбира се
Коментари Харесай

Какво трябва да знае и може бъдещият първокласник?

 Голямото неспокойствие при започване на всяка образователна година несъмнено е за най-малките. Какви съществени познания и умения би трябвало да имат те преди да стартират учебно заведение? Грижата за това се пада естествено на родителите. За да бъде акомодацията в новата обществена и просветителна конюнктура по-лесна, научете детето на някои значими уроци и привички.

 Адекватна промяна на облеклата - децата се разболяват елементарно, тъй като имунната им система към момента се гради и закалява. Затова е значимо да научите детето да преценя по кое време е нужно да облече връхна дреха и по кое време да смъкна непотребното облекло. Например, след спорт изпотените облекла би трябвало да се сменят. За задачата детето би трябвало да има комплект фланелка, спортен екип и спортни обувки. То би трябвало да знае какъв брой е значимо да ги смъкна след края тутакси по физическо. При влизане в час връхните облекла, жилетките и пуловерите се събличат, в случай че стаята е добре отоплена. При излизане на открито обличането е наложително, с цел да се избегне простуда. За възрастните това е повече от ясно, само че децата постоянно имат доста възражения по отношение на преобличането. Постарайте се да разясните значимостта на съответното обличане.

 Здравословна храна - в учебните лавки за най-голямо страдание се оферират доста нездравословни храни, закуски и питиета. Нормално е децата да са изкушени от изобилието от захарни и шоколадови десерти. Хапването на сандвичи и пица е другият проблем. Постарайте се още от най-ранна детска възраст да възпитате у детето усет към здравословната храна. Обяснявайте какъв брой значими са плодовете и зеленчуците. Давайте персонален образец – доста е значимо детето да вижда, че и вие се храните здравословно. Така значително ще избегнете риска от наднормено тегло на детето в нежната възраст, както и съпътстващите с него здравословни проблеми.

 Да не се опасяват да приказват - доста деца имат проблем с връзката, тъй като просто се срамят. Родителите би трябвало да създадат всичко допустимо да научат детето, че в говоренето пред „ аудитория “ няма нищо срамно и ужасно.Така детето ще понесе по-лесно устното изпитване пред другите деца и пред учителя. Обяснете на детето, че повдигането на ръка е потребно за изявата и че не би трябвало да се крие на последния чин, молейки се да не бъде изправено да дава отговор на въпрос. По този метод ще насърчите творчеството, желанието за самоусъвършенстване и развиване у детето.

 Да познава значимостта на разпоредбите - някои деца срещат проблеми с учителите или съучениците точно тъй като не умеят да се преценяват с разпоредбите, които институцията учебно заведение постанова. Подгответе детето, че в учебно заведение ще има правила, с които би трябвало да се преценява. Другите деца също не всеки път ще са на неговото мнение. Кажете му, че би трябвало да почита другите разбирания, с цел да заобикаля непотребни спорове. Подчертайте, че периодите, които учителите дават, би трябвало да бъдат спазвани, както и условията за уроците и домашните.

 Научете го да слуша и да се концентрира - доста деца са палави, игриви и поради това имат проблеми с концентрацията без това да значи наложително, че имат недостиг на вниманието. Просто игрите са по-предпочитани от ученето. За да предпазите детето от проблеми, отделете особено внимание на концентрацията. С нея слушането идва по-лесно.

Инфо: www.az-jenata.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР