Голямо учебно учение за аварийно-спасителното осигуряване се проведе тази нощ

...
Голямо учебно учение за аварийно-спасителното осигуряване се проведе тази нощ
Коментари Харесай

Спасяваха пътници от горящ самолет във Варна

Голямо образователно обучение за аварийно-спасителното обезпечаване се организира тази нощ на летище Варна. В него участваха над 20 спешно избавителни средства и над 70 чиновници, в това число от външни организации и ведомства.

Предвид обстоятелството, че 20% от трафика на Летище Варна се прави в тъмната част на денонощието, за първи път пълномащабно обучение по АСД се организира през нощта.

Сценарият на тренировката пресъздаде авиационно произшествие на летището. Реалистичната подготовка е стартирала с пожар във мотора, ситуиран авансово на метри зад самолета, като за първи път е имало гасене на жив огън посредством симулатор.

Аварийният действен център бе призован в обособената и оборудвана през 2018 година профилирана зала в Терминал 2 с потенциал 30 седящи места.

Наранените пасажери бяха представлявани от 45 броя манекени, всеки един съпроводен с легенда, в която се вписват: име, здравното положение, народност, забележима възраст и пол.

В рамките на учението беше тествана връзката сред обособените групи, тествана бе автоматизираната система за обявяване, гасене на пожар, подхождане на транспортните средства към мястото на "произшествието ", евакуация, оказване на здравна помощ на "пострадалите ", обслужване на ненаранени пасажери, реакция при положение на инфекциозно заразно заболяване, взаимоотношение с външни сили и средства, работа на спешния действен център.

Участие в пълномащабното занимание взеха аварийно-спасителните групи на летище Варна, самолетна компания Бългериън Еър Чартър, Летищен център за обслужване на въздушното придвижване (ЛЦ за ОВД), бранш Пожарна сигурност и избавяне, Гранично полицейско ръководство, РД "ПБЗН ", Център за незабавна здравна помощ, МБАЛ 'Света Анна-Варна' АД, Български червен кръст и Единна избавителна система 112.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР