Голямо одеяло може да се пере в пералня, ако е

...
Голямо одеяло може да се пере в пералня, ако е
Коментари Харесай

Как да изперем голямо одеяло в пералнята у дома?

Голямо одеяло може да се пере в пералня, в случай че е вярно квалифицирано за това. Повечето домакини най-малко един път в живота си са се сблъскали с подобен проблем като пране на огромни килими, одеяла и други обемисти предмети. Дебелите и доста плътни покривки мъчно се побират в барабана на пералнята, а от време на време даже невероятно. В резултат на това прането или е анулирано, или е с неприятно качество, или би трябвало да харчите пари за пране. Но има един метод, който ще помогне да се поправя обстановката.

Тези, които са съумели да слагат одеяло в машината, евентуално са били разочаровани от резултата от прането. Артикулът не се пере, а от време на време даже не се и намокри отмерено. Прането на одеяла с дълъг косъм е изключително мъчно. В резултат на това би трябвало да извадите мокра буца със следи от прахуляк за пране и нечистотия и да продължите да перете на ръка в банята.

Експерт показа по какъв начин можем най-добре да действаме в сходна обстановка. С вярната подготовка е изцяло допустимо да съумеете да изперете одеяло с размери 220 см x 220 см в пералня с потенциал 5 кг. Основната компликация е размерът и той може да бъде понижен. За задачата би трябвало да поставите одеялото в банята, да поставите там леген, за предпочитане огромен, да пуснете водата и да започнете да киснете одеялото в легена на части. Ако е належащо, можете да включите душа, тъй че завивката да се намокри допустимо най-вече и вследствие на това да понижи размера си.

Трябва да изсипете водата от легена и да сложите одеялото в пералнята. Благодарение на накисването, одеялото би трябвало да пасне комфортно в барабана, защото мокрият продукт има по-малък размер от сухия. В тази форма се разтяга и изплаква по-добре. Препоръчително е също да употребявате течен артикул вместо прахуляк.

Експертът предлага да го перете на най-нормалния режим, след което просто да окачите одеялото на тела като другите неща. В същото време е значимо да не надвишавате оптималното натоварване на пералната машина, с цел да предотвратите щета на оборудването. Освен това е най-добре да поставите одеялото в специфична торба за пране, с цел да предотвратите запушването на канализацията от мъх.

Ако одеялото е доста огромно и тежко, по-добре е да го перете на ръка във ваната. Трябва да вземете топла вода във ваната, да изсипете в нея прахуляк за пране, да изчакате, до момента в който се разтвори добре, да поставите одеяло и да го мачкате дълготрайно, поучават от actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР