Голямо неудобство за клиентите на банка ОББ - достъпът до

...
Голямо неудобство за клиентите на банка ОББ - достъпът до
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ! Достъпът до ОББ Мобайл ще бъде блокиран за два дни!

Голямо стеснение за клиентите на банка ОББ - достъпът до ОББ Мобайл ще бъде краткотрайно прекратен за два дни. Това ще стане в интервала от 20:00 часа на 13 януари, петък, до 19:00 часа на 15 януари, неделя.

От банката изпратиха известия до всички свои клиенти и им се извиниха за неудобството, което ще им бъде породено.

Ограничението се постанова заради планувано възобновяване на банковата система.

В посочения интервал дежурни клонове на ОББ няма да работят, само че мрежата от банкомати ще действа обикновено. Можете да продължите да употребявате банковите си карти - както физическите, по този начин и тези в цифровите портфейли, както нормално.

Ето и повече информация за различните канали, посредством които ще можете да осъществявате разнообразни банкови интервенции в посочения интервал:

- за заплащания на битови сметки и вноски по кредитни отговорности с дебитна или кредитна карта, ще можете да ползвате платежния портал UPAY (www.ubbpay.bg ). Плащанията с карта на ОББ през него не се таксуват и могат да бъдат направени като регистриран и нерегистриран консуматор.

- онлайн заплащания с карти на ОББ ще могат да бъдат потвърждавани посредством статична ключова дума (посочена от Вас при вписване на картата за заплащания в Интернет) и динамична ключова дума (получава се за всяко онлайн заплащане посредством SMS). На страницата за удостоверение на заплащането при търговеца е належащо да изберете „ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕТОДИ “ и по-късно способ „ Динамична и статична ключова дума “. Временно онлайн заплащания с карта няма да могат да се удостоверяват посредством биометрични данни през ОББ Мобайл.

- за блокиране на карти се свържете с Контактния ни център на ОББ на тел. 0700 117 17.

- oтносно заплащане на отговорности по кредитни карти - можете да правите вноска гратис на профилираните банкомати на ОББ (https://www.ubb.bg/offices).

- онлайн банкиране ОББ Онлайн ще бъде налично в офлайн режим, като подредени в посочения интервал преводи ще бъдат осчетоводени след 15.01.2023 година, а справочната информация за салда ще е лимитирана към 13.01.2023 година Други услуги няма да бъдат налични. Може да има краткотрайни спирания на достъпа до ОББ Онлайн.

Друго значимо нещо е, че ОББ НЯМА да изисква от вас да правите никакви дейности по отношение на осъвременяването на системата си. Банката предизвестява, че не изпраща известия, приканващи клиентите да удостоверяват и дават онлайн чувствителни данни, като: потребителско име, пароли за вход и активационни кодове за онлайн банкиране или елементи на карти (имена върху карта, номер, дата на годност и CVC код).

Бъдете бдителни и не следвайте линкове в сходни съмнителни известия – това е опит за машинация.

При въпроси или потребност от подпомагане, можете да се свържете с нас посредством Контактния център на тел. 0700 117 17.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР