Голямо количество оръжие и боеприпаси са намерени и иззети при

...
Голямо количество оръжие и боеприпаси са намерени и иззети при
Коментари Харесай

Откриха голямо количество оръжие и боеприпаси при спецоперация в Силистра и Тутракан

Голямо количество оръжие и муниции са открити и конфискувани при интервенция на чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Силистра и Районно Полицейско Управление - Тутракан . Това оповестиха на брифинг административният началник на Окръжната прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов и шефът на ОДМВР старши комисар Мартин Недялков.

Акцията е осъществена на 10 февруари след продължителна оперативно-издирвателна работа. С позволение на съда е осъществено претършуване на осем адреса в две силистренски села, където са открити и конфискувани пет огнестрелни оръжия, измежду които са два автомата Калашников “. 

По случая е арестуван 57-годишен мъж. За нито едно от оръжията той не е показал разрешителни за държане и предпазване . Автоматите са военни мостри и не следва да бъдат притежавани от физически лица, като единият е на особено въоръжение. Намерени са също голям брой муниции, супресори и заглушители. На някои от адресите са открити ловни титли от наедрял рогат дивеч и месо от дивеч. Установено е, че обвиненият няма позволение за ловджия и не е имал такова. 

Назначени са експертизи, които би трябвало да открият преработени ли са откритите оръжия. 

На един от адресите са открити термовизьор и заглушители, което на този стадий насочва проверяващите към версията, че арестуваният се е занимавал с бракониерство . Открито е и п омещение, оборудвано като неподготвено стрелбище.

С интервенцията е пресечена продължителна незаконна активност, съобщи окръжният прокурор Ивелин Чафаланов. Той изрече служебна признателност на полицейските чиновници , взели участие в реализацията, и ги поздрави за отличната организация.

57-годишният  е притеглен към наказателна отговорност и е арестуван за период до 72 часа, като следва внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

В умозаключение регионалният шеф на Министерство на вътрешните работи старши комисар Мартин Недялков означи, че интервенцията е протекла при отлична организация и без да бъдат позволени катастрофи и произшествия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР