Голямо количество контрабандни цигари откриха митническите служители на Митнически пункт

...
Голямо количество контрабандни цигари откриха митническите служители на Митнически пункт
Коментари Харесай

Митничари хванаха близо 8 хил. кутии контрабандни цигари, скрити в чорапи

Голямо количество контрабандни цигари откриха митническите чиновници на Митнически пункт Лесово при две обособени инспекции на товарни коли в границите на едно денонощие.

Недекларираните цигари са били укрити сред кашони с чорапи и в аварийна гума на ремарке .

Открити са 168 000 къса, което се равнява на близо 8400 кутии цигари .



При първия случай, на 29.01.2024 година, към 06:20 часа, на Министерство на правосъдието Лесово идва на входящо трасе в страната товарна комбинация, ръководена от турски жител. Според показаните от лидера документи, той е превозвал групажна стока от Турция за Германия и Нидерландия. При осъществената митническа инспекция със профилирана рентгенова инсталация , инспекторите откриват подозрителни зони в заявения товар. Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници откриват в товара кашони, цялостни с контрабандни цигари, укрити сред идентични кашони с декларирани чорапи. Установени са общо 155 000 къса (7750 кутии) цигари с разнообразни търговски марки.

Още 13 000 къса (650 кутии) контрабандни цигари са открити същия ден в аварийна гума на ремарке на друга товарна комбинация. Превозното средство идва на Министерство на правосъдието Лесово към 23:00 часа вечерта на 29.01.2024 година Водачът, турски жител, е заявил, че транспортира мебели от Турция за Англия. В хода на митническата инспекция с рентгенова инсталация е открита ексцентрична компактност на аварийна гума на ремаркето. След демонтажа на гумата е открито, че тя е цялостна с цигари.



Контрабандните тютюневи произведения са конфискувани, а против двамата водачи на товарните коли са формирани актове за административно нарушаване и са формирани админстративнонаказателни производства.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР