Голямо количество боклуци се складира точно до магистрала Хемус при

...
Голямо количество боклуци се складира точно до магистрала Хемус при
Коментари Харесай

Автогробище и други боклуци на място, което трябва да е парк

Голямо количество отпадъци се складира тъкмо до автомагистрала " Хемус " при бул. " Ботевградско шосе " , заяви БТВ.

Там се намира хранилище за депониране на земни маси . Освен земя обаче може да бъдат открити и автомобилни гуми, елементи от коли, даже и от самолети, всевъзможни други отпадъци. Изхвърлянето на боклука се случва през нощта, съгласно чиновниците на депото.

От РИОСВ-София декларират, че теренът е частен и се стопанисва от частен оператор, който има позволение за активност с боклуци. Лицензът му дава право да рекултивира терена, като влага само инертни материали . От началото на годината са направени две инспекции, като и при двете са открити замърсявания . Въпреки това парични наказания към този момент не са наложени. От институцията твърдят, че към този момент е задействана процедура за сформиране на акт на притежателя на парцела. Глобите стартират от 7000 лева

" Става въпрос за нарушаване на няколко закона според Общия организационен проект на столицата, защото тази територия е планувана за парк . Това е и място за размножаване на десетки типове птици ", разяснява Тома Белев от Федерация на природозащитни сдружения " Зелени Балкани ". Според него нарушен е и Законът за запазване на околната среда, тъй като през 2009 година екоминистърът е предписал, че тези територии би трябвало да бъдат непокътнати като влажни зони и не се разрешава тяхното заличаване. Те обаче се запълват с пръст и боклуци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР