Голямо чудо на свети Георги видяха миряните, дошли на водосвет

...
Голямо чудо на свети Георги видяха миряните, дошли на водосвет
Коментари Харесай

Чудо на Гергьовден се случи пред очите на миряните!

Голямо знамение на свети Георги видяха миряните, пристигнали на водосвет на новия храм на светеца в село Стоб, община Кочериново. Задвижи се светената  вода в храма, вярващите видяха в това огромен божи знак за България. 

Новият храм „ Свети Георги ” е издигнат от донори в двора на черквата „ Св. Прокофий ” в Стоб и е трети храм в комплекса дружно с този, отдаден на св. Стефан. Заради ангажираност в Дупница на владиката Поликарп, който по същото време бе на службата в Дупница, освещаването на новия храм бе планувано за 8 юли. Въпреки това с височайщо разрешение на Гергьовден бе отслужен  водосвет за здраве от отец Димитър в параклиса, той освети и пет казана с агнешки курбан за здраве. 
-->
И тъкмо по време на тържествения водосвет светената вода в съда се задвижи в кръг без ничия интервенция. Явлението провокира същинска еуфория  измежду миряните, пристигнали на водосвета. В него те прозряха чудото от четвъртата неделя от възкресението, описано в евангелието на свети Йоан Богослов, където става дума тъкмо за задвижване на водата. Денят 6 май изцяло съответствува с четвъртата неделя от празника Възкресение.

Ето какво описа разчувстваната Бойка Тасева, свидетел на събитието: „ Започна осветът за здраве  и всички вперихме взор към съда с водата за освещаване. Водата се задвижи в съда като при въртоп, продължи към 20 секунди. Всички миряни останахме сащисани и без мирис от чудото, както и отец Димитър, а кметът именник Георги Ставрев снима с телефона си това знамение.

„ След освещаването на водата чудото още веднъж се повтори – тя отново се завъртя. В този миг всички изпитахме някаква огромна берекет и наслада и вътрешен мир, като че ли Бог и свети Георги слязоха при нас. Аз съм ревностна православна християнка и постоянно участвам на празничните служби, само че за първи път виждам и изживявам такова знамение, това за мен е Божи знак и се усещам благословена, че можах да го видя ”, описа Бойка Тасева.

Един от донорите на храма – Георги Горов, който пристигна със фамилията си и с внука си адаш Георги Николов Горов-младши, с неспокойствие показа: „ Този огромен Божи знак за всички донори на храма е огромна берекет и самопризнание, че сме сторили едно положително дело, на което и господ се радва ”. 

Празника Гергьовден в Стоб миряните уважиха с пет казана курбан. Майсторката на гозбата бе Величка Воденичарска с помощниците си Данчо Крумов, Станимир Начев, рускинята и стобска снаха Людмила Николаевна, Христо Огнянов и Таня Андонова.

Вестта за задвижването на водата бързо се разнесе в другите храмове в региона.

/Struma.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР