Голямата Лили Иванова планирала да се сбогува с публиката си

...
Голямата Лили Иванова планирала да се сбогува с публиката си
Коментари Харесай

Никой не иска да повярва. Краят на една епоха. България се сбогува с Лили Иванова

Голямата Лили Иванова възнамерявала да се сбогува с публиката си на 4 декември, когато ще пее пред над 10 хиляди души в най-голямата зала у нас – „ Арена Армеец “. Това ще бъде финалният концерт от огромното ѝ национално турне, с което от пролетта до момента обиколи съвсем цяла България. Единствено на 11 декември ще се появи в Панагюрище, защото първата дата за изявата ѝ там бе анулирана заради влошеното ѝ здраве.

Въпреки че събитието в „ Арена Армеец “ не е обявено като бенефис на мегазвездата, хора от екипа ѝ се издадоха за нейните планове да приключи театралните си изяви. Причината била, че по време на последния си огромен тур Лили открила, че към този момент няма задоволително сила за сходни грандиозни музикални инициативи и не била напълно добре в здравословен проект. Цялото турне бе придружено от карък и сакатлъци. Примата отменяше серия от концерти в разнообразни градове неколкократно заради болесттите си. Два пъти тя се болести с Ковид-19, а цялостното ѝ възобновяване се оказа невероятно. Почитателите на Вечната Амбър споделиха в обществените мрежи, че формата ѝ не е забележителна.

По време на рециталите си тя кашляла, задъхвала се, налагало се асистентът ѝ да ѝ дава странни течности за пиянство на сцената, с цел да може да изкарва концертите си до дъно. В няколко града отказала бисове и прекратила програмата по-рано заради липса на сила. Вече не можела да извършва паметните вокали на шлагера си „ Ветрове “ и се налагало публиката и беквокалистките да пеят вместо нея. Понякога забравяла имената на музикантите от бенда си, а текстовете на песните, някои от които извършва повече от половин век, не можела да помни, без да са написани и поставени на статив пред нея. От 5 години насам Лили пее и със слушалки поради нарушавания в слуха.

На 4 декември ще бъде вторият концерт на Лили в „ Арена Армеец “ за цялата ѝ дълголетна кариера. Първият бе преди тъкмо 10 години – през 2012-а, когато тя събра 15 000 души и мероприятието остана като първият и единствен случай до момента, в който бяха изкупени билетите даже зад сцената. Сега обаче, месец преди събитието, по-малко от половината зала е продадена. Интересът е слаб и извънредно разочароващ за певицата, която очаквала напълно различен процес на събитията. Една от вероятните аргументи билетите да не се продават като топъл самун е, че са прекомерно скъпи. Минимумът е 90 лв. на калпак, а максимумът – 250.

Всъщност през 2022 година Лили има важен креативен празник – 65 години, откогато е на сцена. Първите ѝ музикални изяви са още през далечната 1957 година, доста преди да стане звезда №1 в България. Тъй като не обича да приказва за възрастта си, изпълнителката на „ Детелини “ в никакъв случай не залага на цифрите като реклама на концертите си и не обича да празнува юбилеи. Хора от обкръжението ѝ разясняват, че следващата година Лили няма да прави турне. Щяла да продължи да твори музика и да записва песни, само че с концерти нямало да се наема.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР