Голямата картина на бизнеса се вижда от “облакаНай-малко 40% от

...
Голямата картина на бизнеса се вижда от “облакаНай-малко 40% от
Коментари Харесай

Дигитална рецепта за успех

Голямата картина на бизнеса се вижда от “облака ”


Най-малко 40% от всички бизнеси ще умрат в идващите 10 години, в случай че не намерят метод да интегрират новите технологии. Тази прогноза е на Джон Чембърс, един от 100-те най-влиятелни хора в света (според списание “Тайм ”) и дълготраен началник на корпорацията Cisco. На същото мнение е и един от пионерите в региона на цифровата промяна у нас Чудомир Моневски, който споделя: “Внедряването на нови технологии е наложително за всички компании, които желаят да са водачи или изобщо да се задържат на пазара. Това е опция за развиване, а за някои – опция за оцеляване. ”

На въпроса какво е цифрова информация, създателят на “Плана Сълюшънс ”отговаря с думите: “Внедряване на цифрова технология в бизнеса, което води до отвесно и хоризонтално изменение на процесите и съвсем постоянно до основаване на добавена стойност за клиентите. ” Накратко – адаптиране на бизнеса към новата действителност. За да осъществят тази акомодация, множеството компании имат потребност от външно подпомагане и прибягват до профилирани консултантски услуги, с каквито се занимава Чудомир Моневски – притежател на премията “Бизнес водач – Дигитална промяна 2018 ”.

Ето няколко думи за него. На 16 години стартира да работи в фамилната туристическа организация. Родителите му дават единодушието си той да се включи във фамилния бизнес при едно изискване – редом да продължи образованието си. Първата му задача е да раздава брошури с туристически предложения. Скоро по-късно е нараснал и минава към продажбата на самолетни билети. Постепенно влиза и в ръководството на компанията “Европатур ”, на която през днешния ден е изпълнителен шеф.

С насъбраните наблюдения върху бизнеса Моневски стартира да съветва корпоративни клиенти, защото умее да си построява взор върху “голямата картина ”. Завършва финансово обучение, а това му оказва помощ бързо да се ориентира съответно в света на цифрите, да разчита вярно сигналите на пазара и да избира сполучливи тактики.

“Вярвам, че всеки сполучлив бизнес се ражда от пристрастеността. Страстта на бизнесмена към нещо, което му носи задоволство ”, споделя Моневски в едно от интервютата, откакто бе избран за “Бизнес водач – Дигитална промяна 2018 ”. Отличието му бе присъдено за внедряването на профилиран бизнес програмен продукт и цифрови бизнес услуги. В тяхната разработка взе участие и другият съосновател на “Плана Сълюшънс ” и софтуерен проектант Боян Рабчев, който е един от първите чиновници и акционери в “Телерик ” (купена от американски консорциум за 262 млн. долара). Двамата сътрудници са като полукълбата на един съвършено настоящ мозък – едната страна проучва процесите и намира логаритмите за точните решения, а другата страна ползва всичко това в практиката посредством съответни софтуерни артикули. По този метод е основана софтуерната платформа PLANA Business Cloud, която се грижи за вярното систематизиране и обмисляне на корпоративните запаси в предприятия от разнообразни области на стопанската система.

“Видях опция за конструиране на такава гъвкава, лека платформа, за каквато съм си мечтал, до момента в който съм се занимавал с ръководството на даден бизнес ”, споделя Моневски. Предимството в тази ситуация е, че няма взаимозависимост от сървъри, операционна система и комплицирани връзки. Достатъчно е съществуването интернет и компютър или мобилно устройство. Платформата е основана в “облак ” и предлага всичко в едно – цялостен набор от приложения за фирмено ръководство на компании от всевъзможен мащаб. Системата обгръща процесите на произвеждане, продажба, логистика, счетоводство и финанси, ръководство на складова база, ръководство на планове и всички действия, които се упражняват от клиентите. Според тяхната потребност се създават разнообразни модули – по този начин платформата се обогатява и приспособява към съответен бизнес.

В момента екипът на “Плана Сълюшънс ” наброява повече от 15 души – финансисти, програмисти, анализатори, консултанти.. Компанията се развива в предпазена вътрешна среда, където всеки умерено може да изрази концепциите си, без да се тормози, че те могат да се сторят на някого “глупави ”.

Дигиталната промяна, която е главен предмет на активност на “Плана Сълюшънс ”, наподобява наложителна в актуалната бизнес среда. Промяната с настъпването на новите технологии е огромният късмет на доста бизнесмени да премислят откритите практики и да усъвършенстват процесите. Моневски е последовател на гъвкавото създаване и адаптиране на софтуера съгласно спецификата на клиента. В основата на това стоят опитите, бързата реакция при противоположната връзка за възстановяване на услугата и непрекъснатите корекции според от обстановката на пазара.

Хоби


Планинар и странник

 50-4  50-3  50-2
Като кадър на туристическия бизнес, Чудомир Моневски е разпален странник, а също и алпинист. Обиколил е повече от 50 страни и с помощта на насъбрания опит е “тесен експерт ” в пътуванията с круизни кораби – един доста специфичен и прелестен метод да се опознаят доста нови дестинации за относително малко време.

И защото времето (почти) в никакъв случай не доближава за човек, който отделя повече от половината денонощие на работата си, създателят на “Плана Сълюшънс ” употребява всеки комфортен миг да избяга от огромния град в планината. Планинарството освен разтоварва от напрежението и зарежда с сила, само че е и метод за основаване и подсилване на другарства. Заедно със свои другари през тази година Моневски е изкачил всички върхове с височина над 2500 м в България. Всекидневното придвижване и постоянното занятие със спорт му оказват помощ да е постоянно в кондиция, когато се постанова да насочи всичките си старания към решаването на даден проблем.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР