Голямата част от българите биха подкрепили всичко, което е свързано

...
Голямата част от българите биха подкрепили всичко, което е свързано
Коментари Харесай

Галъп:Българите искат повече дисциплина в училище

Голямата част от българите биха подкрепили всичко, което е обвързвано с повече дисциплинираност в учебно заведение, сочи изследване на " Галъп интернешънъл ".
88% от интервюираните считат, че нападателно държание на възпитаник към преподавател е недопустимо при никакви обстановки. 8 на 100 настояват, че е задоволително в някои случаи, а за 1 % такава обстановка е допустима постоянно. Сред групите, които демонстрират малко по-осезаема схватливост към експанзия, личат най-много маргинални пластове от обществото и това е ненапълно мотив за паника, разясняват социолозите. Mалко по-агресивно са настроени и най-младите в проучването.
Относно експанзия сред самите възпитаници съотношението е съвсем същото. 83% считат, че при никакви условия не е задоволително възпитаници да се бият в учебно заведение, 12% въпреки всичко считат, че е задоволително от време на време, а е едвам 2% считат, че постоянно е задоволително сходно държание.
За близо 60% от запитаните учителите нямат право на експанзия към възпитаник при никакви условия. Около 30 на 100 обаче настояват, че има избрани условия, при които сходно държание е задоволително. 5% считат, че шамарите са допустими във всички случаи. Подкрепа за " възпитателния пердах " се открива при по-старите, хората от селата и по-ниско образованите. При най-младите, хората в дейна възраст, високо образованите учителският пестник наподобява е най-неприемлив.
Повече от половината от интервюираните считат, че е недопустимо родителите да се конфронтират с учителите на децата си. Близо 40% одобряват това, само че при някои условия. А 3 % считат, че борбата на родители с учители е допустима при всевъзможни условия. Демографските индикатори сочат, че по-младите са тези, които са по-склонни да одобряват борбата, а по-възрастните са на противоположното мнение.
88% от запитаните считат, че използването на наркотични субстанции не е допустима при никакви условия, 8% при някои условия, а 2% при всевъзможни.
Консумацията на енергийни питиета от възпитаници се приема отрицателно при 63% от интервюираните.
Малко повече от половината от респондентите поддържат общото въвеждане на униформи в учебните заведения при всички условия, 31% при някои, а 11% не одобряват въвеждането на униформи при никакви условия.
45% одобряват учителите да вършат домашни визити, с цел да ревизират за какво учениците им не посещават класните занятия, 38% единствено в някои случаи, а 11% не го одобряват при никакви условия.
Относно потреблението на мобилни телефони и тяхната възбрана в учебно заведение, малко под една четвърт от респондентите одобряват при всички условия, а съвсем половината от интервюираните считат, че мярката би трябвало да е единствено в някои обстановки. Малко повече от една пета са напълно срещу.
Униформите, инспекциите по домовете, възбраните - това са концепциите, които събират най-сериозна поддръжка в изследването, ясно проличава афинитет към повече дисциплинираност в учебно заведение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР