Голяма обща кампания за съставяне на коалиция за евроатлантическа Македония

...
Голяма обща кампания за съставяне на коалиция за евроатлантическа Македония
Коментари Харесай

Политиците в Македония се обединяват за новото име, НАТО и ЕС

Голяма обща акция за сформиране на коалиция за евроатлантическа Македония е концепцията на ръководещите партии за идния референдум за името наесен, заяви почитан държавен чиновник. По време на вота жителите ще се произнесат по контракта за смяната на името на страната, който бе подписан от управляващите в Скопие и Атина. Всички участници в ръководството на Република Македония, министър председателят Зоран Заев и водачът на Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети ще слагат това предложение на масата пред съдружните сътрудници, партиите от албанския политически блок, само че и гражданския бранш, съобщи БГНЕС.

Идеята е всички публични сили, които са за евроатлантическо бъдеще на страната да се обединят в обединен избирателен щаб за сполучливото осъществяване на референдума. Ако това се одобри от съдружните и държавните сътрудници на Заев и Ахмети, както и от опозиционните партии, това ще значи, че със взаимна акция с обединен център, за сполучлив референдум ще лобират и партиите на Мендух Тачи, Африм Гаши, Билал Касами, Зиядин Села и дребните етнически партии и цивилен сдружения, които ще се причислят към обединението. Това ще значи, че за първи път в мажоритарна Македония ще се води взаимна акция, подкрепена от леви, десни и партии от центъра, ръководещи и опозиционни партии, както и от всички по-малки етнически партии. Под една концепция ще застанат македонци, албанци, турци, роми, босненци, сърби, власи... за сполучлив референдум.

Вместо националистически нападки, които станаха отличителна линия на съвсем всички досегашни избори, в акцията за референдума ще се акцентира на заедността и сплотеността на жителите, без оглед на етническа принадлежност. Албанският политически блок за пръв път ще засвидетелства изрично лоялността си към страната. Всички партии и длъжностни лица на терен ще работят в средите, където ще се реши, че има най-голямо въздействие върху електората, за освен да го убеди в задачата на референдума, само че на първо място, за по-голямата му повсеместност.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР