Голяма мистерия обви находка на полицията, която в четвъртък разкри

...
Голяма мистерия обви находка на полицията, която в четвъртък разкри
Коментари Харесай

Мистерия заплете удар на полицията край Ракево, човек на БСП преобръща разследването!

Голяма тайнственост обви находка на полицията, която в четвъртък разкри наркоплантация край криводолското село Ракево. Дрогата била ситуирана върху терен от 7 декара в региона на някогашните лозя, написа konkurent.bg.

Около 50 кг се оказа " реколтата " от канабис, ожъната от ченгета при акцията. Изсушената и зелена листна маса била побрана в няколко чувала, които били прибрани като материално доказателство по случая. Заведеното досъдебно произвеждане е против незнаен причинител, допълниха публично от ОД на Министерство на вътрешните работи в събота, когато главната част по случката към този момент беше завършила.

Безспорните обстоятелства по делото занапред ще бъдат изяснени, въпреки че неразбираемите данни са доста повече.

Според информацията на изданието, край наркоплантацията е бил засечен общинският консултант от Реформаторския блок и локален водач на политическата мощ Христо Доков. Той бил „ помолен “ да даде пояснения в полицейския сектор в Криводол, където до късно вечерта, в наличието на юрист, е давал пояснения. Поради тази причина първичните съмнения за съпричастност попаднаха върху Доков. От полицията обаче прецизираха, че той не е съпричастен към наркоплантацията, по тази причина е бил освободен да си върви.

Освен Доков по случая са разпитани още няколко индивида, а в нощта против 22 септември са били осъществени обиски на 12 адреса. Информация по случая е дал и различен общински консултант от Криводол – Иван Иванов от Българска социалистическа партия, който преди часове от персоналния си профил атакува врачанските електронни медии и полицията. В изказването си Иванов твърди, че „ марихуаната е отглеждана от хора от село Ракево! Жителите на селото знаят за това от 4-5 години, само че се опасяват да кажат... те се грижат за правата и свободите на с. Ракево и община Криводол към този момент много време. Благодарение на тях към този момент не остана също и не отсечено дърво в общината! Познавате ги и по това, че купуват вашите гласове на всеки избор “.

Според юристи прокуратурата и полицията могат умерено да се самосезират и да „ помолят “ Иванов да опише пред тях това, което знае.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР