Голяма кибератака засегна днес украинските правителствени сайтове, предаде Франс прес.

...
Голяма кибератака засегна днес украинските правителствени сайтове, предаде Франс прес.
Коментари Харесай

Голяма кибератака срещу украински правителствени сайтове

Голяма хакерска атака засегна през днешния ден украинските държавни уеб сайтове, съобщи Франс прес.

Засега никой не е поел отговорност за тази експанзия. Тя става в подтекст на засилено напрежение сред Киев и Москва и сред Запада и Русия поради Украйна.

Засегнати са уеб страниците на министерствата на външните работи, на образованието и науката, на изключителните обстановки и на други министерства и ведомства.

Преди уеб сайтът на външното министерство да стане недосегаем поради офанзивата, там се появи обръщение от създателите ѝ. То беше оповестено на челната страница на уеб страницата на украински, съветски и полски.

" Украинци, стархувайте се и се подгответе за най-лошото. Всички ваши персонални данни са качени в интернет " , гласеше посланието. То бе съпроводено и от няколко признака, измежду които и лого със задраскано украинско знаме.

Украйна на няколко пъти бе цел на хакерски атаки в последните години.

През 2017 година киберпирати поразиха няколко сериозно значими инфраструктури, а през 2015 година офанзива имаше против електропреносната мрежа на страната.

Американското правораздаване заяви през октомври, че е обвинило шестима сътрудници на съветското военно разузнаване за тези хакерски атаки, само че също и за други офанзиви по света. Като образец беше дадена тази против Еманюел Макрон преди президентските избори през 2017 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР