Голяма драма пред парламента. Два протеста кръстосват знамена и срещат

...
Голяма драма пред парламента. Два протеста кръстосват знамена и срещат
Коментари Харесай

Голяма драма пред парламента. Два протеста

Голяма драма пред Народното събрание. Два митинга кръстосват флагове и срещат лозунги.

Проруски митинг се организира пред Народното събрание, а от другата страна се събират хора, които желаят изпращане на военна помощ за Украйна. По-рано през днешния ден Народното събрание реши, че няма да изпращаме оръжие и муниции на Киев, само че ще оказваме помощ с финанси и ремонт на военна техника, а също по този начин и филантропично.

Решението бе подкрепено от  200 депутати, 16 бяха " срещу ", а един " въздържал се ". " Против " гласоподаваха от " Възраждане " и по един народен представител от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Пред постройката на Народното събрание се развяха съветски флагове, появиха се хора с надписи Z. Протестът е за неутралитет и против изпращане на военна помощ на Украйна.

Събралите се блокираха жълтите павета, затвориха бул. " Цар Освободител ". Преди началото на митинга постройката на Народно събрание беше оградена с железна бариера, с цел да нямат протестиращите достъп до нея.  

До напрежение се стигна, когато събралите се взеха решение да блокират придвижването, в което имаше и украински автомобил. Протестиращи приканиха служителите на реда да не охраняват постройката на Народно събрание, а Паметника на руската войска.

На служебния вход на Народно събрание се организира успореден митинг, който е " за " изпращането на военна помощ за Украйна. Протестиращите скандират " Тук не е Москва ", съобщи БЛИЦ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР