Голяма драма на Колежа. Ботев рони сълзи, ЦСКА ликува, след

...
Голяма драма на Колежа. Ботев рони сълзи, ЦСКА ликува, след
Коментари Харесай

Голяма драма на Колежа. Ботев рони сълзи, ЦСКА ликува

Голяма драма на Колежа. „ Ботев ” рони сълзи, ЦСКА ликува, откакто продължи да мачка с 2:1 в мач от 10-ия кръг на Първа лига.

Головете за " армейците " забиха Джонатан Линдсет в 21-ата минута и Дюкенс Назон в 67-ата от дузпа. Точен за пловдивчани бе Балоянис в 80-ата минута.
-->
Това бе трети следващ триумф за момчетата на треньора Нестор Ел Маестро е шампионата.

През първото полувреме алените стартираха решително и на високи обороти, само че в началните минути рискови офанзиви към някоя от двете порти липсваха, написа gol.bg.

Първият прецизен удар в мача пристигна в 10-ата минута, когато Тобиас Хайнц стреля от отдалеченост, само че Хидайет Ханкич се оправи и избави. Последва изстрел на Матиас Фаетон от дъгата на наказателното поле, само че още веднъж вратарят на Ботев избави.

Натискът в алено продължи и в 21-ата минута Фаетон се измъкна от двама играчи на домакините по дясното крило и центрира в наказателното поле, където  Назон притегли вниманието на бранителите и остави пространство за Джонатан Линдсет, който се бе присъединил от втора позиция и с обмислен шут прати топката в мрежата, разписвайки се за 1:0.

В 33-ата минута Дюкенс Назон получи топката вляво от вратата, като комбинира с Тобиас Хайнц в наказателното поле. Там норвежецът изпревари Ханкич, който го събори на тревата, само че основният съдия Георги Давидов реши, че няма задоволително съображение, с цел да уточни бялата точка.

Малко по-късно се стигна до друга противоречива обстановка, при която Назон стреля в лявата греда, след което Кареасо  доближи до топката и я върна към Турицов, който вкара, само че попадението бе анулирано поради засада на колумбиеца. Георги Давидов сподели и жълт картон на Кареасо за оборване на отсъждането му.

В добавеното време Браян Кордоба се контузи и напусна терена прибързано, а на негово място се появи Мено Кох. По този метод двата състава се отдръпнаха към съблекалните с гол задатък за ЦСКА.

В началото на втората част играта на два пъти бе спряна за няколко минути, тъй като почитателите на домакините възпламениха димки и факли, с които затрудниха видимостта на игралното поле. В 63-ата минута старши треньорът на армейците Нестор Ел Маестро извърши втора смяна в състава си и на мястото на Марселино Кареасо на терена влезе Емануел Шакич.

Веднага по-късно Георги Давидов спря играта, с цел да прегледа миналата обстановка с ВАР, при която след корнер за ЦСКА Антоан Бароан бе играл с ръка в наказателното поле. Това даде съображение на реферът на отсъди дузпа. В 67-ата минута зад топката застана Дюкенс Назон, който с доста мощен и прецизен изстрел в десния ъгъл се разписа за 2:0.

Последва пропуск на Матиас Фаетон, който се озова самичък против Ханкич, само че стражът отрази. В 79-ата минута Константинос Балоянис бе изведен на чиста позиция в наказателното поле и с доста мощен изстрел с десния крайник понижи изоставането на своя отбор на 1:2. В 81-ата минута Амос Юга стреля от границата на наказателното поле, само че стражът на жълто-черните избави.

Последваха още две смени в алените редици и играта напуснаха Дюкенс Назон и Матиас Фаетон, а на тяхно място влязоха Майкъл Естрада и Енес Махмутович.

В даденото от съдията 11-минутно продължение домакините пробваха заключителен напън, само че до по-сериозни рискове пред Густаво Бусато не се стигна и по този метод армейците справедливо се поздравиха с победа над Ботев (Пловдив) като посетител с 2:1.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР