Голяма част от водачите на моторни превозни средства ще прекарат

...
Голяма част от водачите на моторни превозни средства ще прекарат
Коментари Харесай

Подгответе и колата за празниците

Голяма част от водачите на моторни транспортни средства ще прекарат коледните и новогодишни празници някъде другаде. Пътуването с автомобил, изключително в усложнената зимна конюнктура крие опасности, които би трябвало да бъдат сведени до най-малко.

Заради това в този момент ще ви дадем няколко съвета, които множеството от вас знаят, само че не е неприятно да им извърнат внимание, преди да тръгнат на път. Отправяйки се на път, лидерът би трябвало да е сигурен, че колата му е механически изправна.

За задачата проверете спирачната система и кормилното ръководство. Маслото и охладителната течност също би трябвало да са в правила, а от изключителна значимост е да имате зимна течност за чистачки.

Проверете налягането в гумите и в случай че ви следва пътешестване в планината, снижете налягането с 0.1 бара от предписаното за вашите гуми. Така ще постигнете по-голямо сцепление, а разходът на гориво ще се усили нищожно.

Не тръгвайте с износени или несъответствуващи гуми. Проверете налягането в аварийна гума (ако имате такава) и наложително носете със себе си вериги за сняг. Не са за занемаряване и пожарогасителят и аптечката, тъй като не знаете къде ще ви потрябват.

Слагайте защитни колани, не превишавайте скоростта и спазвайте правилникът за придвижване по пътищата. Екипът ни ви желае прелестно и безаварийно пътешестване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР