Голяма част от проблемите в областта на отбраната са комплексни

...
Голяма част от проблемите в областта на отбраната са комплексни
Коментари Харесай

Тагарев: През февруари ще представим цялостната политика на кабинета в Бялата книга за отбрана

Голяма част от проблемите в региона на защитата са сложни и изискват сложни решения. През февруари ще представим цялостаната политика на кабинета в Бяла книга за защитата. Това съобщи военният министър Тодор Тагарев от парламентарната естрада по време на разискванията по вота на съмнение към държавното управление, ориентиран към бранша на защитата и сигурността.

Обсъжда се такса 500 лева при „ нов импорт " carmarket.bg
Той подсети, че кабинетът е обезпечил 10% нарастване на заплатите на работещите в бранш " Отбрана ".

Народно събрание ще заседава по втория избор на съмнение против кабинета " Денков "

По отношение на изказванията от страна на Българска социалистическа партия за спор на ползи, Тагарев съобщи: " Управителят на компания " Телесис ", част от консорциума български безпилотни летателни системи, е съучастник на брачната половинка ми въпреки и с най-малък дял и в действителност не взе участие в ръководството на компанията от най-малко 20 години. По-важното е, че аз, брачната половинка ми, нямаме никакъв интерес и никакво присъединяване във компанията " Телесис " ", разясни той.

Според него въпросът за кадровия капацитет е извънредно сериозен. " Най-тежко е ситуацията в сухопътни войски. Този проблем не стартира с мандата на актуалното държавно управление ", сподели министърът и посочи, че главните аргументи за това са демографската обстановка, както и последствията от пандемията. Според него масираната дезинформационна акция, която някои от парламентарно показаните групи ползват, е довела до отлив в кандидатстващите във висшите военни заведения.

Министърът на защитата бе безапелационен, че импортираният от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН " избор на съмнение към кабинета " Денков " не отразява обективното положение на армията.

Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР