Голяма част от колегите ме обвиниха, че работя в полза

...
Голяма част от колегите ме обвиниха, че работя в полза
Коментари Харесай

Борисов по спешност в парламента след жесток скандал с Нинова

" Голяма част от сътрудниците ме упрекнаха, че работя в интерес на Турция. В Йордания има два милиона бежанци, които не са в Европа. Първа точка на това, което постоянно съм защитавал, е неотложно затваряне на всички граници на Европейски Съюз. Нека се влага в кораби, граничари, Фронтекс и Гранична полиция. Бежанската вълна не инцидентно се назовава точно " вълна ". Това сподели Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание, откакто бе извикан изключително в Народното събрание поради назряващ скандал с алената лидерка Корнелия Нинова.

" Всички имаме опит с наводнения и знаем, че би трябвало да се спре вълната, след това да се чисти и ремонтира, с цел да се окаже помощ на бедстващите. Цели страни и системи на политически партии се тресат от схемите, в които се вкараха. В Сирия се бият, в Турция, руснаци, англичани, даже когато мяташ ракети - умни или красиви, когато виждаме, че в Сирия няма цяла постройка, можем да си представим какво изпитват родителите на сирийските деца ", добави Борисов.

" Година и половина имаме нулева миграция и предотвратени опити от по 20-30 индивида дневно. Икономическите мигранти би трябвало да се връщат, в случай че не ги желае някоя страна, а България не ги желае. Това би трябвало да се направи безшумно, без да се шуми ", изясни още той.

Той твърди, че би трябвало да има граничари, които да връщат мигрантите още преди да са съумели да преминат през оградите.

" Защо водих Виктор Орбан и Дейвид Камерън на границата? За да видят, че може. Всяко държавно управление може да не издържи на бежанския напън. Ако мислите, че ми е най-приятно да си приказвам с Ердоган. Не, не ми е най-приятно. Трябва да попитаме Ципрас за 500-те хиляди мигранти, които са позволени. Меркел не пази гръцката граница и не е шенгенската граница. Всеки от нас би трябвало да си свърши уговорката. Другото са филантропични задачи. Правят центрове поради Италия, Гърция и България и се спасяваме ", предложи министър председателят.

Той разгласи, че в неделя ще насочи точно тези оферти - прекъсване на притока, основаване на граници и основаване на центрове от закрит вид, до момента в който свърши войната.

Борисов заяви, че може да извади статистика и за пандизчиите, само че не желае да се оправдава.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР