Голяма част от изявленията на Иван Гешев и Борислав Сарафов

...
Голяма част от изявленията на Иван Гешев и Борислав Сарафов
Коментари Харесай

Демерджиев: ГДБОП да може да разследва магистрати

„ Голяма част от изказванията на Иван Гешев и Борислав Сарафов визира корупционни дейности на магистрати. До момента способени да проверяват магистрати са единствено следователи. Моето предложение е и ГДБОП да може да проверява магистрати, с цел да има по-голям надзор. Има производства в прокуратурата, които извънредно доста се бавят “. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Демерджиев посочи, че когато е встъпвал в мандата си на 2 август е имало голям брой забавени случаи. „ Най-значимите са най-малко 8 в Главна дирекция Национална полиция, Главна дирекция за битка с проведената престъпност 15 случая, а в регионалните дирекции случаите, които са ми подадени досега са 75. Според мен това са прекалено много случаи и тук не попадат преустановяване на наказателни производства със странни претекстове “, разяснява Иван Демерджиев.

„ След диалози с Прокуратурата част от тях се задвижиха, само че не всички. Днес има производства, които извънредно доста се бавят, а други са прекъснати “, посочи още той. „ Един от най-хубавите способи да се бори корупцията е публичността, по тази причина мисля, че актовете и претекстовете на прокурора би трябвало да бъдат обществени в техния уебсайт. Това ще дисциплинира значително прокурорите, когато завършват дадени случаи, които са с огромен публичен интерес “, предложи вътрешният министър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР