Голяма част от хората затварят очите си, докато се целуват.

...
Голяма част от хората затварят очите си, докато се целуват.
Коментари Харесай

Ето Защо Си Затваряме Очите, Докато Се Целуваме

Голяма част от хората затварят очите си, до момента в който се целуват. Но за какво го вършат? Според психолозите има четири съществени аргументи, заради които влюбените се целуват със затворени очи. Вижте кои са те:
Хората затварят очите си, до момента в който се целуват, с цел да усилят удоволствието, което изпитват, да се „ изключат “ от заобикалящата ги среда и да се отдадат изцяло на колегата си.

Някои хора затварят очите си, с цел да избегнат дискомфорта, който се появява поради прекомерно близкото разстояние. Човешкото око не е в положение да види тримерен облик и това ни кара инстинктивно да затворим очите си. Според някои учени затваряме очите си, до момента в който се целуваме, с цел да предпазим мозъка от външни дразнители и прочувствени разтърсвания. Когато човек е със затворени очи, всички останали сетива му се изострят. Това му дава опцията да усети и изживее целувката по по-силен метод.

Има хора, които затварят очите си по време на целувка, с цел да могат да управляват изражението на лицето си. Те желаят да наподобяват добре във всеки един миг, даже когато се целуват.

Статистиката сочи, че едвам 10% от хората не си затварят очите, до момента в който се целуват.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР