Голяма автомобилна компания се готви да инвестира във Враца, съобщи

...
Голяма автомобилна компания се готви да инвестира във Враца, съобщи
Коментари Харесай

Още две големи инвестиции във Враца през 2019

Голяма автомобилна компания се готви да влага във Враца, заяви на уеб страницата си кметът на града Калин Каменов. Добрата вест бе доказана от министъра на стопанската система Емил Караниколов в предаването на бTV “Лице в Лице”. Кметът акцентира,че тези проекти са лишили близо година на локалната администрация и са били подкрепени от държавното управление на ГЕРБ.
Инвеститорите ще дойдат след седмица, с цел да бъдат контрактувани последните елементи и периодите за реализация. Новият вложител е компания от автомобилния бизнес и ще създава гумени детайли за коли, като дава обещание да разкрие близо 1000 нови работни места. Кметът Каменов посочи, че по време на договарянията е контрактувано почтено възнаграждение на труда. Идеята на локалното управление е по този метод да се даде късмет за прехранване на хората, които са напуснали Враца заради безработицата и да се назначат на работа хора, които са трайно безработни.
В последните дни на 2018 година врачани получиха като коледен подарък новината, че немската компания " МД Електроник " се готви да открие авто цех и ще влага 22 млн. лева във Враца. Предприятието ще създава автомобилни кабели за над 40 марки коли. Немската компания получи инвеститорски документ за плана си, а Общинският съвет на града утвърди продажбата на 83 дка терен, на който ще бъде построена фабриката. Компанията се ангажира да наеме в началото 300 служащи, а по-късно броят им може да нарасне до 1000.
" Освен тези два огромни завода, още най-малко две по-малки предприятия с по100-200 работни места ще стартират да се построяват тази година във Враца. С това считам, че изпълнихме голяма част от уговорката си в бранша на стопанската система " сподели кметът Калин Каменов и добави: " Сега топ целта пред мен и екипа ми е, да моделираме образованието в града и целия район, с цел да бъде оптимално приспособено към новата стопанска реалност. Не съм се отказал и не преставам да поставям старания за привличане на филиал на висше учебно заведение в областта на осведомителните технологии и електрониката. Надявам се скоро да имаме позитивно развиване и в тази посока ".
Кметът изрази вяра, че ще има развиване и на плана за нова Индустриална зона във Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР