Голям пробив на Възраждане отчитат социолозите от Изследователски център Тренд.

...
Голям пробив на Възраждане отчитат социолозите от Изследователски център Тренд.
Коментари Харесай

Голям пробив на Възраждане. Измества БСП

Голям пробив на " Възраждане " регистрират социолозите от Изследователски център " Тренд ". Партията на Костадин Костадинов толкоз бързо катери нагоре, че в случай че има скоро избори може да измести Българска социалистическа партия. Това разяснява в изявление за БНР социологът от центъра Евелина Славкова. Според нея доверието в кабинета ще продължи да пада, а обединението може да се разпадне поради позицията към Северна Македония.

Растежът на " Възраждане " не е за занемаряване, акцентира Евелина Славкова. Ръстът идва от така наречен периферни електорати, които търсят за кого да гласоподават или от негласуващите, които търсят нещо, което би ги предизвикало.

" Моята прогноза е, че " Възраждане " ще продължи да пораства и може да измести част от политическите обединения, които са сега в ръководството. Тя измества Има Такъв Народ и Демократична България, може да измести даже и Българска социалистическа партия, тъй като са доста близки сега, сходни като резултати. Можем да се окажем в обстановка на предварителни избори, в която " Възраждане " може да бъде четвърта или даже трета политическа мощ. Това доста съществено ще пренареди политическата настройка ", сподели още социологът.

За политическия план на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев Славкова разяснява, че те " не разделят тъкмо един електорат, само че имат сходни позиции по избрани тематики " и " могат да влязат в борба ", която да сложи " Възраждане " в по-неблагоприятна позиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР