Голям пожар бушува над бургаското село Изворище. Горят 600 декара

...
Голям пожар бушува над бургаското село Изворище. Горят 600 декара
Коментари Харесай

`Голям пожар бушува над Бургаското село Изворище

Голям пожар бушува над бургаското село Изворище. Горят 600 декара сухи треви и шубраци. 14 огнеборци с 4 противопожарни автомобила се борят със стихията. Фронтът на пожара е огромен, само че е надалеч от гората и от обитаемоте места, заяви шефът на Регионалната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Николай Николаев.

Дни след огромния пожар в боровата гора сред бургаските квартали „ Ветрен “ и „ Банево “ ново огнище избухна в региона.

Сухи треви и шубраци горят над вилната зона на село Изворище. Пожарът се вижда и от бургаския квартал „ Банево “.

Николета Маринова, гражданин на квартала:

„ Гори нагоре по пътя към вилната зона на Изворище. От „ Банево “ се вижда като една линия. И нагоре гори, права линия. И при нас дори пада пепел сега. Пожарни непрекъснато хвърчат, чуваме ги през 5 минути. Паника няма. Ние, съседи сме излезли на открито, само че суматоха не “.

Фронтът на огъня е доста огромен, само че е надалеч от обитаемоте места, сподели шефът на РСПБ комисар Николай Николаев:

„ Горят единствено сухи треви и шубраци на повърхност към 600 декара. Няма наоколо къщи наранени, надалеч е от Изворище и „ Банево “ или от гора. На този стадий са единствено сухи треви и шубраци. Не можем да кажем сега в каква посока се движи пожарът. В няколко направления се движи. Поляни са, баири. Имаме задоволително коли и би трябвало да не доближи до гората “.

От Държавното горско стопанство имат подготвеност да оказват помощ с екипи за гасене на огъня,  а от Община Бургас са подготвени да изпратят водонски.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР