Голям подарък на София направи фондация Америка за България. Столична

...
Голям подарък на София направи фондация Америка за България. Столична
Коментари Харесай

Америка с голям подарък към София

Голям подарък на София направи фондация „ Америка за България ”. Столична община ще има и ръководи научно-образователния детски център „ Музейко ”, реши Столичен общински съвет. Фондация „ Америка за България ”, притежател и основател на центъра, е предложила да го подари на общината с единственото изискване „ Музейко ” да резервира напълно активността си.

Стойността на дарението е към 3 млн. лева, а годишната му прехрана е към 1,5 млн. лева, заяви уеб сайтът „ Площад Славейков ”.
-->
Общината ще сътвори специфичен общински културен институт, наименуван „ Музейко ”, който ще ръководи дарението.

Детски теоретичен център „ Музейко ” е основан по модела на детските музеи в Съединени американски щати, като преценява резултатите от най-новите изследвания за детското развиване и процеса на учене при деца на разнообразни възрасти.

Всичко в дома на „ Музейко ” е премислено до най-малката детайлност – от присъщата архитектура през енергийната успеваемост до пространството за интерактивни експонати.

Цялото наличие на центъра е основано от водещи учени, педагози и дизайнери и е съобразено със актуалните трендове в образованието. Разработките се базират на теориите за учене посредством игра и приложни действия, множествена просветеност, сугестопедия и други техники за ускорено учене и разрастване на капацитета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР