Голям брой на заразени с туберкулоза отчитат здравните власти във

...
Голям брой на заразени с туберкулоза отчитат здравните власти във
Коментари Харесай

Пазете се! Няколко опасни зарази върлуват във Враца

Голям брой на инфектирани с туберкулоза регистрират здравните управляващи във Врачанско, научи осведомителна организация BulNews. През миналата седмица е регистриран фрапантен скок на заболелите от рисковото инфекциозно заболяване на белите дробове. Поразените са цели шестима на брой.
Туберкулозата е заболяване, което визира най-вече белите дробове. Ако не се лекува води до гибел при повече от 50% от инфектираните. Най-застрашени от заразяване и заболяване са живеещите и работещите в едно помещение с болния, само че не всеки контактен се разболява. От туберкулоза страдат най-вече хора с потисната имунна система.
Един гражданин на региона пък е болен от лаймска болест. Това е най-честото заболяване, излъчено от кърлежи у нас. Ранните признаци включват висока температура и настинка, главоболие, меланхолия. Забавено, незадоволително като дълготрайност или несъответстващо лекуване може да докара до съществени и мъчно лечими или нелечими последици.
Отшумява взривът на болните от варицела. От Регионалната здравна ревизия са засекли нови седем души, олепили шарката. Един е инфектиран със скарлатина и различен - със салмонелоза. Нови двама болни има и от хепатит А, допълват от инспекцията.
Регистрираните остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 14 случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР