Голмайсторът на ЦСКА за миналия сезон Дюкенс Назон и най-скъпото

...
Голмайсторът на ЦСКА за миналия сезон Дюкенс Назон и най-скъпото
Коментари Харесай

Назон и Фаетон повеждат атаката на ЦСКА в Разград

Голмайсторът на ЦСКА за предишния сезон Дюкенс Назон и най-скъпото лятно попълнение Матиас Фаетон още веднъж ще застанат един до различен в офанзивата на отбора за гостуването на Лудогорец в Разград. Двамата действаха дружно в мачовете със Сепси, като в първия от тях Тобиас Хайнц беше подложен зад тях, а в реванша – отдясно, до момента в който Фаетон пробиваше отляво.

Както през вчерашния ден писахме, Нестор Ел Маестро ще заложи на групировка с трима бранители в Разград, като към момента не е ясно дали той ще употребява 3-4-3, както в Румъния, или използваната от Саша Илич през предишния сезон 3-4-1-2.

В отсъствието на контузения Махмутович в защита ще си партнират Кордоба, Кох и Християн Петров. За родния национал това ще са първи минути под управлението на Нестор Ел Маестро, откакто бе неизползвана запаса против Сепси и Славия. Халфбекове ще са надлежно Турицов отдясно и Сейни Санянг отляво, а непоклатимост в средата на терена ще внася универсалният войник Тибо Вион. Станислав Шопов и Жираир Шагоян, които за следващ път разочароваха при равенството със Славия, ще се завърнат на аварийна пейка.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев в неделя ще срещне ЦСКА за седми път в шампионата. Столът на експерта се клати много мощно и изходът на идния дуел може да наклони решението за неговото бъдеще. Добрата вест за треньора обаче е, че до момента той има доста положителен баланс против армейците, като не е губил нито един път от тях в шампионата. В 6 мача е записал 3 победи и 3 равенства против най-успешния български клуб. Любопитно е, че Лудогорец е бил по-добрият тим на терена единствено в един от тези дуели (1:0 на 22 септември 2012 г.), а в някои имаше огромен шанс да се размине с проваляне.

Такава да вземем за пример беше първата победа на Петев над ЦСКА, посредством която Лудогорец стигна до дебютната си шампионска купа на България. На 23 май 2012 година в Разград армейците се нуждаеха от точка в последния кръг, с цел да вземат златните медали, като удариха три греди, само че в последна сметка гол на Мирослав Иванов от фаул бе задоволителен да хвърли орлите на Петев в делириум.

В първия си конфликт с алените на 28 ноември 2011 година експертът също се размина щастливо със загубата, откакто през първото полувреме отборът му бе сгазен на „ Армията “ през първото полувреме и имаше шанс, че губи единствено с 0:2 до почивката. В последните 5 минути на срещата обаче Кишада и Иван Стоянов донесоха равенството на Лудогорец.

Второто посещение на Петев в Борисовата градина бе на 11 април 2013 година и приключи 0:0, а идната му аудиенция там пристигна цели 10 години по-късно.

На 30 април тази година ЦСКА посрещна орлите като водач в класирането. В здрав и нервозен мач армейците, водени от Саша Илич, имаха повече доводи за успеха, пропуснаха две чисти обстановки посредством Морено и Гарсес, а съдията Кабаков преждевременно прекъсна игровите дейности за над 15 минути поради държанието на почитателите. Непосредствено след подновяването Тиаго след корнер означи за Лудогорец с единствения прецизен удар на отбора в срещата и го изведе на върха в таблицата.

Три седмици по-късно към този момент при разменени функции разградчани бяха задоволени от равенството 2:2 с армейците вкъщи. Така с хикс и измъчена победа в директните мачове Петев към този момент два пъти измъкна купата под носа на ЦСКА, а през днешния ден за седми път среща алените в шампионата.

Треньорът въпреки всичко има загуба от 31-кратните първенци, само че в шампионата за купата. На 31 октомври 2012 година макар скандалното съдийство на Христо Ристосков ЦСКА, воден от Стойчо Младенов, печели с 2:1. И въпреки че орлите побеждават в реванша в София с 1:0, са отстранени от конкуренцията.

ИВАЙЛО ПЕТЕВ СРЕЩУ ЦСКА В ПЪРВЕНСТВОТО*:

ДАТА         КРЪГ ДВУБОЙ    РЕЗУЛТАТ

28.11.2011  15      ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦ 2:2

23.05.2012  30      ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА 1:0

22.09.2012  6        ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА 1:0

11.04.2013  21      ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦ 0:0

30.04.2023  28      ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦ 0:1

20.05.2023  32      ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА 2:2

*Баланс: 6 мача, 3 победи, 3 равенства, г.р. 7-4
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР