Голмайстор номер 1 за всички времена в Първа лига Петър

...
Голмайстор номер 1 за всички времена в Първа лига Петър
Коментари Харесай

Легенда на ЦСКА: Как е трениран Десподов, щом още не може да свикне

Голмайстор номер 1 за всички времена в Първа лига Петър Жеков разяснява отпадането от националния тим поради травма на Кирил Десподов. Той е сюрпризиран от болежките на нападателя и предвижда, че ще му бъде доста мъчно в Италия. Жеков се чуди по какъв начин в ЦСКА са упражнявали крилото, щом повече от два месеца не съумява да свикне в чужбина.
 Лоши вести за Петър Хубчев - Десподов отпада от състава
„ Не знам какво става с това момче и за какво не играе непрекъснато. Контузен е в последно време и напряко се чудя по какъв начин сме го упражнявали тук, щом към този момент 2 месеца не може да свикне в Италия. Вие да сте чули Стоичков, Пенев или Костадинов да са имали проблеми първоначално, когато минаха в огромни клубове на Запад? Не, нали? Те бяха подготвени, бяха огромни футболисти. Аз настоявам, че не трябваше да се продава Десподов, не му беше времето в този момент. Когато вземеш един гений, той би трябвало да играе най-малко 5 години на равнище тук и да ти бъде от изгода. И едвам, когато стане приключен футболист, тогава да го пуснеш “, счита Жеков.

„ Положението с нападателите в България е доста неприятно. От 10 години и нагоре даже нямаме читави играчи, които да могат да вкарват голове. Проблемът е, че всички нападатели в шампионата ни идват от чужбина. А момчетата от Африка пращат цялата си заплата на майките си и на третия ден викат: „ Дай пари! “. И по този начин ще бъде, до момента в който не се оправим. А това няма по какъв начин да стане единствено с чужденци. Ето, последният ни голмайстор бе Бербатов. Но и за него сме ходили да го взимаме от Благоевград, където ни го предложи един ефирен механик. Той беше две години по-малък, само че играеше със старшата възраст. А като дойде на „ Червено знаме “ го видях, че е малко слабоват в раменете и 2 месеца тренирахме единствено да заякне, преди да влезе в първия тим и след това да продължи нагоре “, спомни си още великият голмайстор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР