Големият шампион Роджър Федерер е аут от US Open! Швейцарският

...
Големият шампион Роджър Федерер е аут от US Open! Швейцарският
Коментари Харесай

Анонимник хвърли бомбата на US Open! Изхвърли Роджър Федерер на 1/8-финал

Големият първенец Роджър Федерер е навън от US Open! Швейцарският маестро бе изхвърлен на осминафиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати от 55-ия в света австралиец Джон Милман, който надви с 3:6, 7:5, 7:6(7), 7:6(3). Двубоят продължи близо 4 часа и предложи на феновете зрелищен тенис и доста положителни разигравания,  написа Блиц.

Мачът стартира напълно в реда на нещата, а Федерер дръпна с 3:0 в първия сет, откакто записа пробив още в първото сервиване на противника си. Милман съвсем не затрудняваше швейцарския Маестро, който във всеки един сервис гейм на австралиеца имаше благоприятни условия за пробив. В последна сметка носителят на 20 трофеи от Големия шлем взе първата част с 6:3.

Изненадващо обаче Милман сподели напълно друго лице във втория сет. Още при първия сервис гейм на Федерер австралиецът стигна до седем благоприятни условия за пробив, само че не реализира нито една. Малко по-късно той позволи пробив и изостана с 2:4, а по-късно и с 3:5. Тук пристигна преломният миг. Милман избави два сетбола и съумя да пробие Федерер за 5:5. Последваха гейм за 55-ия в света и нов пробив, с което сетовете станаха 1:1.

В трети сет нито един от двамата тенисисти не разреши да се стигне даже до опция за пробив за съперника и разумно се стигна до тайбрек. В него Федерер дръпна с 3:1, само че не съумя и при двата си сервиса и разреши тъждество 4:4. Всеки печелеше оттук насетне своя сервис, с цел да се стигне до 7:7. Тогава Федерер бе продънен, а при последвалия сервис Милман бе непогрешим и завоюва тайбрека с 9:7, повеждайки с 2:1 сета.

В последният сет двамата още веднъж бяха постоянни на сервис. Федерер и Милман записаха по един пробив, с цел да се стигне още веднъж до тайбрек. В него международният номер 2 рухна. Федерер съумя да вземе единствено едно разиграване при своите първи три сервиса и изостана с 1:6. Швецарецът даде всичко от себе си, понижи изоставането до 3:6, само че по-късно бе беззащитен - сполучлив сервис за Милман и завършек на мача - 7:3 в тайбрека.

На 1/4-финалите незнайният австралиец ще се изправи против друго доста огромно име - Новак Джокович.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР