Големият финал на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в

...
Големият финал на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в
Коментари Харесай

Иван Мрънков, Ubitennis.com: Шансовете на финала в Маями са 70:30 за Синер, в Италия харесват много Григор Димитров

Големият край на Мастърс 1000 шампионата на твърди кортове в Маями, щата Флорида (САЩ) е довечера от 22:00 часа, като за а трофея ще спорят първенецът от Australian Open 2024 и нова суперзвезда на италианския спорт Яник Синер и някогашният №3 в света и притежател на купата от заключителния Мастърс на 8-те най-хубави от Лондон 2017 година Григор Димитров.

По този мотив от спортната редакция на Българска национална телевизия потърсихме за коментар експерта Иван Мрънков, който от години работи за най-популярния италиански уебсайт за тенис - Ubitennis.com и в предходни години е бил единственият упълномощен за задгранична медия кореспондент по време на трите издания на дамския шампионат WTA Tournament of Champions (2012-2014) и Sofia Open (2016-2023).

It all comes down to this ️

Who will walk away the champion?
— ATP Tour (@atptour)

Мрънков, кореспондент и безукорен фотограф, не се поколеба да показа упованията си за огромния край довечера, като разкри и любопитни елементи по отношение на благосклонностите на италианските последователи.

" Интересът в Италия към финала довечера е голям. Дори обичайни медии, които рядко обръщат съществено внимание на тениса, сега подчертават на финала и го промотират. Ще ви кажа нещо забавно. Като човек, който работи и постоянно следи италиански спортни, а и освен медии, и разнообразни конгреси, ви убеждавам, че Григор има огромна поддръжка на Ботуша. Може да ви прозвучи необичайно, само че огромен % от италианците, тук не приказвам за елементарните почитатели, а за хората, практикуващи и следящи постоянно тениса - живеещите с тениса, по този начин да го кажа, че ще поддържат Григор Димитров довечера! Италианците са луди по стила на игра на Григор Димитров, естетиката в неговите удари. Не инцидентно не престават да го съпоставят с Федерер. Те го виждат в неговите обувки ", показа Мрънков, който даде отговор на въпроса какво прави разликата сред Гришо и швейцарския Маестро съгласно италианците.

" В Италия доста обичат светския живот. Тук са луди по Григор Димитров освен поради играта му, само че и поради връзките с дамите в персонален проект. За италианците тези неща са доста значими. Това е другата причина Димитров да е толкоз известен в Италия ", добави той.

Попитан за персонално мнение по отношение на идния край в Маями, Иван Мрънков съобщи следното: " Спомням си последния Мастърс край на Димитров – в зала " Берси " (Париж, Франция) против Новак Джокович. И по какъв начин Григор Димитров се разплака след финала. Надявам се довечера след последната точка да няма сълзи, а единствено благополучие по лицето му ".



Накрая журналистът разкри и защо би трябвало да внимава Григор Димитров в мача против Яник Синер, както и което е огромното преимущество на 22-годишния южнотиролец.

" През последните месеци Синер разви извънредно доста началния си удар. Самият Медведев сподели след полуфиналите, че сервисът на Синер няма нищо с това, което е представлявал преди година (когато играха на край в Маями). Яник е удивително постоянен при бекхенд. Няма никакъв проблем да пласира 10-12 поредни бекхенда, с нужната дълбочина и скорост. Григор Димитров има своите шансове, само че би трябвало да бъде безукорен на начален удар. Само по този начин може да спре Синер. Ако би трябвало да кажа в проценти – 70:30 за Синер. Надявам се да бъркам ", показа тенис експертът от Ubitennis.com.

" Голямо преимущество на Синер е неговата ментална мощ. Още от младеж той работи с ментални треньори, а резултатът, съгласно мен, е забележим. Няма нещо, което да смути или пречупи Яник в най-тежките моменти. Гледали сме го по какъв начин отразява мачболи в моменти, в които обстановката наподобява безнадеждна за него. Григор Димитров би трябвало да е подготвен за борба във всички един аспект ", приключи Иван Мрънков



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР