Големият акумулаторен комплекс, построен от Tesla, само за няколко месеца

...
Големият акумулаторен комплекс, построен от Tesla, само за няколко месеца
Коментари Харесай

Мегабатерията на Tesla намали с 90% загубите на операторите в Австралия

Големият акумулаторен комплекс, издигнат от Tesla, единствено за няколко месеца понижи загубите на австралийските оператори с 90%.
Едновременно с това лиши 55% от пазара на FCAS – операторът, предлагащ услуги за поддръжка на мощностите в електрическите мрежи по време на пиковите интервали.

Когато има спиране на тока или се постанова ремонт на електрическата мрежа, Австралия употребява услугите на FCAS. Тази организация разполага с големи и скъпи газови генератори и парни турбини, които се започват особено за компенсиране на нужната мощ. Но услугата е доста скъпа за потребителите – $14 000 за мегаватчас.

Tesla Powerpack 100 MW/129 MWh дава напълно същата услуга, само че доста по-евтино. Превключването става извънредно бързо, а излъчванията на въглероден диоксид са нулеви, тъй като акумулаторните блокове се зареждат посредством силата напразно.

Системата се оказа толкоз ефикасна, че през месец януари единствено за няколко дни спести $1 милион. Това бе доказано от австралийския енергиен оператор. Според оповестените наскоро данни, Tesla Powerpack е по-мощна, по-бърза и извънредно рентабилна спрямо елементарните газови централи с парни генератори. Към сегашен ден, с помощта на Tesla Powerpack, услугите на FCAS се употребяват с 90% по-малко. А през няколкото месеца от потреблението си Tesla Powerpack икономиса към $30 милиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР