Големите тенис кортове на Локомотив край Гребната база все още

...
Големите тенис кортове на Локомотив край Гребната база все още
Коментари Харесай

Фондация спъна даването на кортовете на Гребната база на „ Макс Про - 2020“ за 30 години

Големите тенис кортове на „ Локомотив ” край Гребната база към момента са без контракт за стопанисване. Въпреки че още през октомври 2022 година бе определен за победител в търга новият  тенис клуб „ Макс про – 2020 ”  за стопанисването им, те към момента не са влезнали във притежание.
Прочетете още

Причината е, че фондация на  пловдивската адвокатката Антоанета Николова е оспорила тръжната процедура в съда.    Тя е подала тъжба в Административния съд посредством „ Фондация – Антоанета Николова ” против състезанието. Според нея  откриване на процедурата и издание на обявата на интернет страницата на общината, както и плануваните периоди за закупуване на тръжните бумаги, избрани директно преди приключване на крайния период за подаване на заявки за присъединяване. Това е довело до неспособност да се извършат нужните дейности за доставяне с нужните документи за подаване на заявление за присъединяване.

Административният съд е прекратил делото, защото са сметнали, че Николова не е заинтригувана страна, повода е, че е нямала регистрация по Закона за физическото образование и спорта. Върховният административен съд е отменил решението на първата инстанция и го е върнал за ново разглеждане. Докато текат обаче делата договорът с компанията не може да бъде подписан.

Припомняме, че за кортовете участваха  „ Макс про – 2020 ”  и Търговска колегия „ Локомотив ”.

Първата компания бе определена да стопанисва 16-те дка с кортове и спортна зала към тях против наемна цена от 6000 лв.. Те са длъжни да влагат 4,3 млн. лв. в инфраструктурата на обекта и 11-те открити и 2-та закрити корта, плюс санитарните пространства и съблекални. Офертата не Локо бе за 2000 лв. наем и 1,6 млн. лв. инвестиция. Търговска колегия „ Локомотив ” обаче е определен за победител за другия конкурс на Община Пловдив за кортовете зад Хангарите, които  се стопанисваха от Търговска колегия „ Академик ” до неотдавна.

Преди дни пък Община Пловдив даде последните си свободни кортове на новия клуб на Димитър Кузманов – Мико –„ Локомотив 1924 ”.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР