Големите сили от Г-7 работят с Израел, за да осигурят

...
Големите сили от Г-7 работят с Израел, за да осигурят
Коментари Харесай

Г-7 работи за бързо прекратяване на войната в Израел

Големите сили от Г-7 работят с Израел, с цел да обезпечат " бърз " завършек на продължаващата към този момент три месеца война в Газа и да понижат цивилните жертви. Това съобщи италианският външен министър Антонио Таяни в понеделник. В изказване на италианското външно министерство се споделя, че Таяни е провел телефонни диалози с английския външен министър Дейвид Камерън и френския външен министър Катрин Колона и е предложил " взаимни форми на напън на равнище Г-7 върху участващите страни (в конфликта) за реализиране на избрани цели ".

Една от " безспорните цели " е " незабавното ограничение на броя на палестинските цивилни жертви ", а втората е " да се окаже напън върху израелското държавно управление да приключи военните интервенции " в Газа, се споделя в изказването. Според Таяни тези дейности ще оказват помощ за възкръсване на вероятностите за договаряния за " сложното, само че неизбежно " решение за две страни, съгласно което палестинците ще завоюват държавност в териториите, завзети от Израел във войната в Близкия изток през 1967 година

Таяни също по този начин е разискал повишаването на офанзивите от йеменските хуси, които са подкрепяни от Иран, против търговски кораби в Червено море в символ на митинг против войната на Израел в Газа. Той също по този начин изрази решимостта да удостовери още веднъж поддръжката на Г-7 за Украйна против нашествието на Русия. Киев, сподели той, би трябвало да може да " продължи да разчита на нас и на нашия ангажимент за обективен и дълготраен мир, също и предвид на (усилията) за възобновяване ". Блинкен и Бербок договарят с водачи в района Американският държавен секретар Антъни Блинкен и немският външен министър Аналена Бербок са на поредност от срещи с локални водачи в района, като задачата още веднъж е реализиране на понижаване на напрежението посредством потреблението на дипломатически канали. Анализатори дефинират обиколката като в допълнение удостоверение за желанията на Г-7 в района.
Реклама
Блинкен стартира петдневни дипломатически старания в Близкия изток с аудиенция на Йордания и Катар в неделя. Това е четвъртото му посещаване в района от 7 октомври насам - деня на смъртоносните офанзиви на " Хамас ", които доведоха до експлоадирането на войната.

В понеделник Блинкен се срещна с владетеля на Абу Даби, шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян. Държавният секретар е подчертал уговорката на шейх Мохамед пред Вашингтон за " обезпечаване на дълготраен районен мир, който подсигурява сигурността на Израел и напредва в основаването на самостоятелна палестинска страна ", сподели в изказване представителят на Държавния департамент Матю Милър, представен от Reuters. Двамата разискаха и смисъла на прекратяването на спора в Судан, добави Милър.

Израел, чиято атака докара и до изострен дефицит на храна, вода и медикаменти, упреква бойците на " Хамас ", че съзнателно работят измежду цивилното население - изказвания, които те отхвърлят.

Блинкен съобщи, че ще каже на израелските чиновници, че би трябвало да създадат повече, с цел да предотвратят цивилните жертви в Газа и да разрешат на палестинските цивилни да се завърнат по домовете си. Говорител на израелското държавно управление съобщи, че Израел се надява, че Блинкен ще успее да спре офанзивите на " Хизбула ", които доведоха до разселването на 80 хиляди израелци.
Реклама
Израелската атака до момента е лишила живота на 23 084 палестинци в Газа, оповестиха в понеделник палестински здравни чиновници. Нетаняху е безапелационен, че войната няма да спре, до момента в който " Хамас " не върне повече от 100 заложници, които към момента държи от 240 души, хванати по време на нападението му против израелски градове на 7 октомври, при което починаха 1200 души. В неделя министър председателят на Катар даде обещание да продължи да се пробва да посредничи за освобождението на заложниците, само че съобщи, че работата му се е усложнила от убийството на водач на " Хамас " при удар на израелски дрон в Бейрут предходната седмица.

Част от делегацията на Блинкен е и специфичният делегат на Съединени американски щати за Йемен Тим Лендеркинг, защото Вашингтон се стреми да събере районна поддръжка за дейности за противопоставяне на офанзивите на подкрепяните от Иран хуси против търговски кораби. По време на визитата си в Катар в неделя Блинкен съобщи, че офанзивите са прекъснали или отклонили близо 20% от световното мореплаване и ще създадат артикули, в това число храна и гориво, по-скъпи. " Тези офанзиви на хусите нараняват хората по света - най-много най-бедните и уязвими групи от популацията, в това число в Йемен, в това число в Газа ", сподели Блинкен, представен от организацията.

Съединени американски щати нанесоха удари по кораби на хусите и събраха интернационална коалиция от повече от 20 страни, с цел да вземат участие в напъните за отбрана на кораби във водите на Червено море покрай Йемен, огромна част от които се управляват от хусите. Атаките на хусите и реакцията на Запада още веднъж изведоха на напред във времето потребността от прекратяването на огъня и провеждането на мирни договаряния, които значително потушиха боевете в Йемен повече от осем години, откакто водената от Саудитска Арабия коалиция се намеси против придвижването на хусите.
Свързани публикации Йеменските хуси влизат във войната в Израел 2 ноември 2023, 08:57 Войната с " Хамас " слага на тестване израелската стопанска система 30 октомври 2023, 09:17
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР