Големите организации на Уолстрийт заявяват, че мрачната година по отношение

...
Големите организации на Уолстрийт заявяват, че мрачната година по отношение
Коментари Харесай

Идва ли краят на ледниковия период за инвестиционното банкиране?

Големите организации на Уолстрийт декларират, че мрачната година във връзка с сключването на покупко-продажби наподобява е достигнала своя връх и в този момент някои компании се стремят към сливания, което дава вяра, че приходите от капиталово банкиране могат да се покачат след разочароващото трето тримесечие на 2023, написа Reuters.

Данните на Dealogic демонстрират, че в международен мащаб приходите от капиталово банкиране са спаднали с 16% през третото тримесечие по отношение на миналата година. Напоследък обаче банкерите са по-позитивно настроени към потока от покупко-продажби, откакто Exxon Mobil и Chevron оповестиха придобивания за над 50 милиарда $.

Тези поглъщания, наред със зараждащото се възкръсване на първичните обществени предлагания (IPO), би трябвало да покачат приходите от капиталово банкиране през идната година, написа още осведомителната организация и цитира основният изпълнителен шеф на Lazard Питър Оршаг, който е безапелационен, че „ несъмнено има известна разлика спрямо преди шест-девет месеца " и че за пазарът на сливания и придобивания към този момент " доближи дъното ".

" Дискусиите с клиентите стават все по-конструктивни през последните няколко месеца ", споделя Оршаг, който поема управлението по-рано този месец. В четвъртък самостоятелната капиталова банка не съумява да реализира предстоящата от Уолстрийт облага за третото тримесечие, защото консултантският ѝ бизнес страда от продължителния спад в сключването на покупко-продажби.

Новоназначеният основен изпълнителен шеф на Morgan Stanley Тед Пик, който ще заеме поста през януари, също е оптимистично надъхан, като декларира пред CNBC в четвъртък, че " с всеки минал месец следва броят на покупко-продажбите да се усилва ". Той счита, че сливанията и придобиванията със междинна и огромна пазарна капитализация в другите индустриални групи " се преглеждат като най-интересната част от идващия цикъл ".

През третото тримесечие Morgan Stanley изостава от своите сътрудници. Липсата на покупко-продажби разочарова вложителите, което води до спад на акциите с на компанията с повече от 6% при оповестяването на резултатите на 18 октомври.

Приходите от капиталово банкиране в международен мащаб възлизат на 50 милиарда $ през първите три тримесечия на тази година, което е с 20% по-малко от същия интервал на 2022 година, сочат данните на Dealogic.

Консервативни прогнози

Прогнозите за 2024 година остават консервативни предвид на несигурната икономическа среда. Неизвестните включват лихвените проценти, инфлацията и споровете в Украйна и Близкия изток.

Приходите от капиталово банкиране евентуално ще набъбнат с 5% до 10% през идната година за най-големите банки, съгласно Майк Майо, анализатор в Wells Fargo. Въпреки това интензивността ще остане слаба спрямо годината на големите доходи - 2021 година

" Остава мъчно да се планува по кое време интензивността по покупко-продажбите ще се възвърне стабилно ", показва основният изпълнителен шеф на Citigroup Джейн Фрейзър пред анализатори в конферентен диалог този месец. Банката е съветвала Exxon при придобиването на Pioneer Natural Resources, оповестено по-рано през октомври.

Допълнително доказателство за това, че потокът от покупко-продажби се ускорява, е фактът, че доста вложители упорстват за сливания и придобивания в съвсем половината от всички акции, проследени от Barclays през тази година, макар по-трудните пазари на финансиране.

Миналата седмица да вземем за пример Engaged Capital приканва производителя на облекло VF, който е притежател на марката The North Face, да обмисли продажбата на неосновни активи. Starboard Value предлага на News Corp да отдели своето поделение за цифрови недвижими парцели, а Jana Partners желае Frontier Communications да се продаде, дават образци от осведомителната организация.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР