Големите икономики в Европа са затворени, предприятията не работят и

...
Големите икономики в Европа са затворени, предприятията не работят и
Коментари Харесай

Караниколов: Икономиката ни ще тръгне веднага след тези в Европа

Големите стопански системи в Европа са затворени, предприятията не работят и нашата стопанска система, която е обвързвана с тях, също няма по какъв начин да работи. Дори да не бяхме в изключително състояние, стопанската система ни щеше да страда, защото е отворена и работи най-вече за експорт. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по bTV.
Българската стопанска система " ще тръгне " незабавно след огромните европейски стопански системи, планува Караниколов.
Не затворихме стопанската система ни по този начин както го направиха други страни. Проблемни са хотелиерство, ресторантьорство и веригите на доставки в тези браншове, само че занапред ще има проблеми и в други сектори, призна министърът.
Попитан по кое време ще отпаднат рестриктивните мерки, той отговори: Ако в този момент отворим стопанската система и след месец се наложи още веднъж да я затворим за няколко месеца, дали няма да е по-лошо решение?
Караниколов съобщи, че ограниченията на страната за поддръжка на стопанската система като схемата 60/40 са съответни и ще дадат резултат. Въведените ограничения са краткосрочни, работим по средносрочни и дълготрайни, увери министърът.
Възможно е да има злоупотреби поради разхлабените условия, само че страната ще вземе по-строги ограничения против нарушителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР