Големите болници в страната застанаха зад Пирогов“ по случая със

...
Големите болници в страната застанаха зад Пирогов“ по случая със
Коментари Харесай

Големите болници в страната застанаха зад „Пирогов“ по случая със смъртта на Даная

Големите лечебни заведения в страната застанаха зад „ Пирогов “ по случая със гибелта на 15-годишната Даная, който провокира митинги. От организациите на университетските и регионални лечебни заведения у нас приканват офанзивата против управлението на незабавната болница да престане и настояват, че е налице нова медийна акция против „ Пирогов “.

„ Внимателно следим следващите опити за целеустремено и режисирано разцепление на нашето общество посредством опълчването на пациенти против лекари. Подетата нова медийна акция против УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, и персонално против нейния шеф доктор Валентин Димитров, е неприемлива и изключително неоправдателна “, се споделя в тяхната позиция.

Има проблем при предписването и отпущането на животоспасяващ медикамент за момичето

„ Тъжният излаз от битката, която сътрудниците са водили по всички правила на медицината за живота на едно младо момиче, очевидно е подобаващ мотив за някого да нагнетява напрежение в обществото посредством властта на медиите “, показват в позицията от Асоциацията на университетските лечебни заведения в България и Националното съдружие на регионалните лечебни заведения за многопрофилно интензивно лекуване.

Те упорстват „ цялата медийна война против УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ неотложно да се приключи “, като разясняват, че и в най-хубавите лечебни заведения в света, макар всички положени старания, пациенти умират. „ Има положения, в които и най-способните лекари са безсилни “, разясняват още от Асоциацията на университетските лечебни заведения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР