Големи сблъсъци с използване на тежко въоръжение са избухнали на

...
Големи сблъсъци с използване на тежко въоръжение са избухнали на
Коментари Харесай

Големи сблъсъци на границата между Афганистан и Иран между талибани и ирански граничари

Големи конфликти с потребление на тежко въоръжение са избухнали на границата сред Иран и Афганистан сред ирански граничари и талибани . Това заяви афганистанската организация Aamaj News.

По нейна информация в окръг Кан на провинция Нимруз в Северен Афганистан се водят интензивни въоръжени конфликти. Представители на талибаните молят локалните поданици да изоставен домовете си.

В момента талибаните транспортират бронирана техника към границата, в това число и онази, която беше оставена на афганистанска територия от въоръжените сили на Съединени американски щати . Освен това и двете страни интензивно употребяват артилерия .

Няколко ирански контролно-пропускателни пункта, ситуирани на афганистанско-иранската граница, са попаднали под контрола на талибаните вследствие на интензивните въоръжени конфликти, твърди организацията.

Според нея става въпрос по-конкретно за контролно-пропускателните пунктове " Дхерис " и " Дост-Мохаммад ". Няколко ирански граничари са били взети в плен от талибаните .

Местните поданици, следвайки инструкциите на талибаните, са били принудени да изоставен домовете си.

Въоръжените конфликти на границата са апочнали към 17:30 часа локално време (15:00 ч. българско време). Причините за спора не се оповестяват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР