Големи промени ще има в хипермаркетите след приемането на еврото.С

...
Големи промени ще има в хипермаркетите след приемането на еврото.С
Коментари Харесай

В Лидл, Кауфланд и Билла голяма промяна на касата с влизането на еврото

Големи промени ще има в хипермаркетите след приемането на еврото.

С 60 на 100 е по-висока работната заплата в огромните вериги по отношение на останалите звена на търговията. Продължава да пораства броят на хората, работещи в модерната търговия – малко над една четвърт от заетите в търговията работят в огромните вериги. Това сочи изследване на Института за пазарна стопанска система за социално-икономическия принос на модерната търговия в България, съобщи Пловдив 24.

" В търговията на дребно има конкурентен пазар. В някои производства няма, само че в търговията на дребно избор за потребителя има ", означи пред БНР икономистът Петър Ганев, старши откривател в ИПИ, като посочи достъпа до пазара както през дребните магазини и директната търговия, по този начин и през огромните магазини.

Данните демонстрират, че има голямо количество български артикули както в питателните, по този начин и при нехранителните артикули, акцентира Петър Ганев.

Влизайки в еврозоната, големите вериги ще стартират да дават на Национален статистически институт информация за цените на седмична база, каквато е практиката в Европа, посочи икономистът.

" Ще имаме реална информация от продажби на каса ", изясни той и съпостави този механизъм със настоящето събиране на информация от анкетьори с бележници, които обикалят хиляди обекти.

" Няма по какъв начин да стане на 1 януари 2025-а. Нашата инфлация е по-висока на този стадий. Това, което би трябвало да направи Народното събрание, е да одобри Закона за еврото, който е на публично разискване.

Така или другояче, откакто отлагаме с няколко месеца участието, срокът не е толкоз притискащ. Трябва да има политическа воля за влизане в еврозоната, защото когато има нови избори, нови играчи на хоризонта, това евентуално би било под въпрос ", съобщи икономистът по отношение на датата за присъединение на България към еврозоната.

Във връзка с ограничаващия режим, който Народното събрание наложи на министъра на финансите Петър Ганев разяснява:

" Отново се върнахме във вид, в който някакво парламентарно болшинство е в съпротива на финансовия министър. През последните седмици Народното събрание стартира да изземва функционалности на изпълнителната власт. "

От позиция на фискалната политика няма никаква логичност в това парламентът да изземва функционалности на финансовия министър, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР