Големи количества опасни химикали са били открити при проверка на

...
Големи количества опасни химикали са били открити при проверка на
Коментари Харесай

Внимание! Откриха опасни химикали в завод във Врачанско

Големи количества рискови химикали са били открити при инспекция на цех във Врачанско, научи организация BulNews. Сигналът за нерегламентираното предпазване на рисковите субстанции е подаден предишния месец до районната ревизия по околната среда и водите във Враца.
Жител на Мизия алармирал на телефона на шефа на инспекцията за нерегламентирано депозиране на химични субстанции на някогашния комбинат за целулоза и хартия на територията на Мизия.

Екоекспертите направили незабавна инспекция взаимно с представители на община Мизия и полицията в Оряхово. По време на огледа е открито, че на територията на някогашния комбинат има складирани химични субстанции във варели, стъклени банки и пластмасови опаковки. Какво е количеството на рисковите химикали от инспекцията не прецизират.
Еколозите незабавно са уведомили регионалната дирекция на полицията във Враца, териториалната дирекция „ Национална сигурност “, окръжната прокуратура и районната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията. Служителите в инспекцията са поискали подпомагане за предприемане на ограничения за недопускане замърсяване на околната среда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР